ROVC breidt practicum uit met complete productielijn

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: ROVC breidt practicum uit met complete productielijn

ROVC, partner voor trainingen, opleidingen en advies & implementatie binnen de Nederlandse industrie, breidt haar practicum uit met een volledig geautomatiseerde productielijn van 35 meter. Naast deze uitbreiding heeft ROVC haar opleidingen binnen de Industriële Automatisering vernieuwd. De opleidingen richten zich op installaties uitgerust met het PROFINET ethernetwerk.

In productieprocessen zijn bussystemen en het industriële ethernet niet meer weg te denken. ROVC biedt zowel kennis en ervaring op het gebied van PROFIBUS als PROFINET. Cursisten krijgen informatie over bussystemen en ethernet in zijn algemeenheid, waarna PROFIBUS en PROFINET (opbouw, principewerking, storing zoeken) worden toegelicht. Met het 35 meter lange order- en picksysteem kunnen cursisten de opgedane kennis direct in de praktijk brengen.

“Aan bedrijven in de industrie worden steeds zwaardere eisen gesteld op het gebied van kwaliteit, kwantiteit en het beheersen van productieprocessen”, stelt Nico van Leeuwen, Hoofd training en opleiding bij ROVC. “Industriële automatisering biedt mogelijkheden om aan de doelstellingen van bedrijven te voldoen. Het is daarbij belangrijk dat werknemers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Er komen steeds meer installaties die uitgerust zijn met het PROFINET ethernetwerk en daarmee ontstaat er ook meer vraag naar opleidingen op dit gebied.”

Geschreven door

ROVC Technische opleidingen

ROVC is marktleider op het gebied van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 13.000 mensen een praktijkgerichte opleiding bij ROVC met als doel efficiënter, daadkrachtiger en... Lees meer