RVS Magnetische veiligheidsvergrendeling met unieke RFID codering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: RVS Magnetische veiligheidsvergrendeling met unieke RFID codering

Inrato International heeft haar productaanbod uitgebreid met de MGL van Idem Safety. Dit product wordt voor het eerst aangeboden op de WOTS 2014. De Idem MGL is een veiligheidsvergrendeling die uitermate geschikt is voor de food en bakerysector. Deze magnetische veiligheidsvergrendeling is op basis van een IP69K met monitorcircuit en is ongevoelig voor beschadiging, trilling, vuil, vocht en slijtage.

De MGL is toepasbaar in alle beweegbare afschermingen rondom machines zoals schuif- en draaideuren en wegneembare machinekappen. Deze veiligheidsvergrendeling bevat tevens een hoge mate van anti-manipulatie door het ontbreken van actuators.

Met een ingegoten RVS316 behuizing en een IP69K afdichting is deze magnetische veiligheidsvergrendeling uitstekend te gebruiken voor CIP en SIP processen.
Het RFID principe wat in dit component is gebouwd biedt 2 types:
-Type 1: Master code per serie (elke actuator werkt op elke switch)
-Type 2: 32.000.000 unieke codes

Er zijn 2 LEDs aanwezig die doormiddel van vijf verschillende led indicaties de status van de magnetische veiligheidsvergrendeling weergeven.

Technische specificaties MGL
•Geen bewegende delen, onderhoudsvrij;
•Bestand tegen trillingen en verzakte / hangende deuren;
•Vergrendelkracht tot 1.500N (modelafhankelijk);
•Gesloten schakelaar dus ongevoelig voor stof en vuil;
•Bestand tegen reiniging met hogedrukreiniger en CIP, SIF;
•IP69K, ingegoten magneet en RFID codering.

U bent van harte welkom op stand 10A001 van Inrato International op de vakbeurs World of Technology and Science (WOTS) waar de MGL werkend te zien is. De WOTS wordt gehouden in de jaarbeurs Utrecht van 30 september tot en met 3 oktober.

Geschreven door

Inrato International

Inrato International is een klantgerichte technische handelsonderneming, gespecialiseerd in op maat gesneden veiligheidsoplossingen. Bij ons vindt u direct de oplossing in machinebeveiliging, voertuigveiligheid en signaleringstechniek die u zoekt. Lees meer