SEE Electrical Advanced

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

SEE Electrical – Advanced is het hoogste niveau binnen het SEE Electrical productpalet. Het biedt een professioneel systeem voor elektrisch schema ontwerp, welke helpt de ontwerp-/engineeringstijd aanzienlijk te reduceren.
Het Advanced pakket biedt de gebruiker, naast alle functionaliteit van het Basic en Standard niveau, krachtige functies. Deze zijn specifiek ontwikkeld om gebruikers snel en efficiënt elektrotechnische projecten te helpen opzetten en beheren.

• Functies als “Automatisch verbinden” en “Orthogonale bedrading” maken het aansluiten van componenten nog eenvoudiger.
• Het aantal handelingen noodzakelijk voor wijzigingen/ uitbreidingen is beduidend minder: bladen kunnen verplaatst of gekopieerd worden middels “Drag en Drop”.
• Door te dubbelklikken op een kruisverwijzing, kan de gebruiker eenvoudig en snel navigeren door grote en complexe projecten.
• De automatische nummering van PLC opranden kan vooraf worden ingesteld op decimaal, octaal of hexadecimaal.
Daarnaast kunnen de PLC omschrijvingen e.d. vanuit MS Excel worden ingelezen.
• De functie om het tekeningsjabloon (kader) voor een compleet project of een selectie van meerdere bladen uit te wisselen, maakt het mogelijk een project snel het uiterlijk te geven voor een andere klant/opdrachtgever.
• Handige database-editors met talrijke sorteer- en filterfuncties reduceren de voor aanpassingen benodigde tijd. Zo kunnen bijvoorbeeld complete klemmenstroken volgens een vrij definieerbare logica opnieuw genummerd worden, met inachtname van verscheidene nummeringsvoorschriften.
• De functie “Navigeer naar…vanuit de databaselijsten” maakt het mogelijk snel een eenvoudig componenten in uw schema’s te lokaliseren en hier direct naar te navigeren.
• De mogelijkheid om artikelen toe te voegen welke niet in uw schema’s getekend hoeven te worden, als reserveklemmen, bevestigingsmateriaal en dergelijke. Dit kan door:
– het materiaal vooraf te definiëren en in een eventueel later stadium toch te plaatsen via een keuzelijst.
– het extra materiaal via een MS Excelbestand in te lezen, welke bijvoorbeeld uit een PDM systeem geëxporteerd is geworden.
• Een grafische lijst generator stelt gebruikers in staat om hun eigen op maat gemaakte lijsten samen te stellen.
• Door gebruik te maken van Functie/ Locatie management in combinatie met de Advanced kopieerfuncties kunnen meerdere tekenaars aan delen van een project werken. Dit is dan naderhand eenvoudig samen te voegen tot 1 project.
• Als er meerdere soortgelijke projecten / tekeningen moeten worden geproduceerd, biedt SEE Electrical Advanced een krachtige “Autogen” functie. Deze tool maakt het mogelijk volledige projecten te genereren op basis van Microsoft Excel® and Access® bestanden.
• Alle projectdocumentatie kan worden gesorteerd en geselecteerd vanuit een databaselijst. Dit stelt de gebruiker in staat de benodigde documenten (in een gewenste volgorde) toe te voegen aan een “Printlijst” en deze af te drukken.

Geschreven door

IGE + XAO bv

Lees meer