Sentron impulsrelais van Siemens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Sentron impulsrelais van Siemens

Siemens introduceert de Sentron 5TT44 impulsrelais. Deze relais zijn zowel geschikt voor toepassing in energieverdelers voor de utiliteit, als in schakelpanelen voor de HVAC en industrie. Zij worden geleverd voor nominaalspanningen van 24 V AC, 230 V AC en 24 V DC. De 5TT44-serie is een uitbreiding op de 5TT41-serie die alleen inzetbaar was voor 16A (230VAC). De 5TT44-relais zijn geschikt voor stroomwaarden van 20 tot 63A en zijn tevens bestendig tegen inschakelpieken. Ze behouden daarbij langs elektromechanische weg hun schakelstand, zonder additioneel energieverbruik. Het zijn zogenaamde “bi-stabiele” relais.

Aan de voorzijde van de Sentron schakelaars bevindt zich een knop voor handmatige bediening, waarmee het stroomcircuit kan worden getest. Op die manier kan de schakelstand intact blijven, zelfs in geval van een stroomstoring. De schakelstandweergave maakt een snelle herkenning van de bedrijfsstatus mogelijk en biedt meer veiligheid bij het controleren van de installatie. De apparaten hebben de CE-markering en kunnen van een additioneel hulpcontact worden voorzien. Het schakelen zelf maakt bijzonder weinig geluid en voldoet aan de eisen zoals die gelden voor de utiliteits- en residentiële markt.

Centraal schakelen of groepsschakeling is mogelijk met additionele componenten. Uitvoeringen met centrale aan/uit-functie bieden de mogelijkheid om alle aangesloten impulsrelais centraal te bedienen. Dit schakeltype kan ook in werking worden gesteld met behulp van een tijdschakelklok. Alle impulsrelais kunnen op aan of uit worden geschakeld, ongeacht hun actuele schakelstand.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark