Sentron intelligente vermogensschakelaars van Siemens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Sentron intelligente vermogensschakelaars van Siemens

Siemens introduceert de intelligente compacte vermogensschakelaars uit de Sentron 3VA-serie, die kabels en stroomverbruikers in industrie- en utiliteitsgebouwen betrouwbaar beschermen tegen schade als gevolg van kortsluiting of overbelasting.
De belangrijkste kenmerken zijn een zeer compact design, maximale communicatiemogelijkheden, verlichte draaibedieningen, ingebouwde energiemeters en een optimale selectiviteit met een verhouding van 1:2,5.

Met de productserie 3VA vernieuwt Siemens haar Sentron-portfolio van compacte vermogensschakelaars voor laagspanningsnetwerken. De nieuwe, compactere schakelaars zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen tot 630 Ampère en nemen bij montage slechts weinig ruimte in beslag.

Siemens introduceert daarnaast voor het eerst een geïntegreerde meetfunctie voor energiegegevens, een variant met lastscheidingsschakelaar en compacte vermogensschakelaars met zijwand-draaibediening. De engineering van de beveiligingen wordt vereenvoudigd door een online-productconfigurator en twaalf oproepbare CAx-gegevenstypen, alsmede 3D-modellen en EPLAN-macro’s.

Dankzij meer dan 500 accessoire-modulen kan de 3VA-serie modulair voor elke toepassing worden geconfigureerd en worden uitgebreid met ruim 70 extra functies. In gebouwen en industriële installaties beschermen compacte vermogensschakelaars kabels, elektrische verbruikers en productie-installaties tegen schade en uitval, door bij storingen, zoals kortsluiting en overbelasting, de stroom veilig uit te schakelen.

Compacte vermogensschakelaars behoren tot de meest toegepaste beveiligingscomponenten in de laagspanningsdistributie. Naar schatting worden elk jaar wereldwijd meer dan 30 miljoen stuks gemonteerd. In grote woon- en utiliteitscomplexen worden ze steeds vaker voor bedrijfsrelevante taken ingezet, bijvoorbeeld voor de registratie van verbruiksgegevens.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark