Sentron zekeringlastscheidingsschakelaars bij Siemens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Sentron zekeringlastscheidingsschakelaars bij Siemens

Met haar 3KF-productlijn heeft Siemens nieuwe zekeringlastscheidings-schakelaars ontwikkeld met zekeringen voor stromen tot 800 A. Samen met de lastscheidingsschakelaars uit de 3KD-reeks voor stromen tot 1600 A bestrijkt het Sentron-portfolio van Siemens daarmee vrijwel het hele productspectrum voor laagspanningsdistributie. De modulaire, compacte apparaten zijn geschikt voor zowel wisselstroomtoepassingen, zoals industriële installaties, gebouwen en windenergie als voor gelijkstroomomgevingen.

Zekeringlastscheidingsschakelaars voorkomen dat gebruikers tijdens onderhouds- en installatiewerkzaamheden in schakelkasten in aanraking kunnen komen met spanningvoerende delen. Indien gewenst kunnen de draaibedieningen op het front- of zijpaneel worden vergrendeld met behulp van een hangslot. Dit biedt extra beveiliging en voorkomt onbevoegd inschakelen. De 3KF schakelaars van Siemens zijn leverbaar in vijf maatvoeringen, die allemaal beschikbaar zijn met drie of vier polen. De schakelaars voldoen aan richtlijn IEC 60947-3 voor laagspanningsschakelaars en de apparaatspecifieke EC-richtlijnen voor productveiligheid.

Apparaten die de functie van scheidingsschakelaars en lastonderbrekers combineren, worden ook wel (zekering)lastscheidingsschakelaars genoemd. Dankzij die combinatie van functies zorgen deze apparaten ervoor, dat elektrische apparatuur ook onder belasting kan worden in- en uitgeschakeld. Ze kunnen bovendien worden ingezet als retrofitschakelaar tijdens onderhoudswerkzaamheden aan apparatuur, waarvan de energietoevoer is onderbroken. Ze functioneren als noodstopschakelaars in productielijnen, beschermen gebruikers bij storingen en kunnen daarnaast worden ingezet als hoofdschakelaars in vloerverdelers.
De zekeringlastscheidingsschakelaar 3KF beschikt over diverse beveiligingssystemen. Afdekkingen van kabelaansluitingen voorkomen het aanraken van stroom- of spanningvoerende delen. Dankzij de doorzichtige contactafdekkingen kan de gebruiker in één oogopslag zien wat de status van de zekering is. Fasescheiders met klembevestiging bieden bescherming tegen vonkoverslag, terwijl doorgeslagen zekeringen worden aangegeven door middel van een optionele zekeringmonitor, zodat direct maatregelen kunnen worden genomen.

Het portfolio wordt gecompleteerd met diverse accesoires. Diverse CAx-bestanden kunnen worden gedownload voor mechanische en elektrische planning, inclusief schakelschema’s voor apparatuur, aansluitschema’s, maattekeningen en 3D-modellen. De CAx Download Manager is een flexibele toepassing voor het samenvoegen van alle algemene planningstools.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark