Siemens introduceert Sirius motorstartercomponenten S2

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Siemens introduceert Sirius motorstartercomponenten S2

Siemens heeft haar Sirius modulaire systeem uitgebreid met nieuwe producten.
Naast de 45 mm brede componenten voor schakelen, beveiligen en bewaken van motoren en andere elektrische verbruikers in bouwgrootte S00 en S0, is nu ook de 55 mm brede bouwgrootte S2 leverbaar voor vermogens tot 37 kW en een stroombelasting tot 80A AC3.

Door de relatief kleine bouwbreedte van 55 mm zijn de nieuwe componenten bijzonder geschikt voor toepassingen waar slechts weinig ruimte beschikbaar is. Voor deze bouwgrootte S2 zijn dezelfde accessoires toepasbaar als voor de kleinere bouwgrootten S00 en S0. Dat betekent bijvoorbeeld dat een hulpcontact universeel toepasbaar is op alle contactoren van 3 tot 37 kW.

De nieuwe componenten kan men aansturen via de open communicatieprotocollen AS-interface en IO-Link door het opklikken van functiemodules. Directe bewaking en besturing van de toepassing is mogelijk door gebruik van een stroombewakingsrelais dat direct in de startergroep geïntegreerd kan worden. De functiemodules voorkomen een aanzienlijke hoeveelheid bedrading en beperken hiermee het risico op bedradingfouten. Met deze functiemodules wordt de complete startergroep eenvoudig geïntegreerd in een automatiseringsomgeving, zoals het Totally Integrated Automation (TIA) platform.

Circa 45.000 door Siemens geteste combinaties vereenvoudigen de engineering van de toepasbare componenten. Alle individuele componenten kunnen hiermee worden gecombineerd tot de gewenste startergroep met bijbehorende specificaties.

De nieuwste generatie motorstartercomponenten is meteen geschikt voor motoren met de hoge energie efficiency klasse IE3. Ook zijn de componenten gecertificeerd voor een wereldwijde toepasbaarheid.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark