Siemens netomschakelapparatuur 3KC

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Siemens netomschakelapparatuur 3KC

Netten met sterke fluctuaties beschikken vaak over een tweede spanningsvoorziening, om in geval van spanningsverlies de levering aan alle bedrijfskritieke processen te waarborgen. De netomschakelapparatuur 3KC meet voortdurend de leveringskwaliteit en schakelt indien nodig snel om naar een tweede stroomvoorziening. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een soepel verloop van gevoelige productieprocessen.

Afhankelijk van de toepassing is de apparatuur in twee uitvoeringen verkrijgbaar: Bij de automatische netomschakelapparatuur (ATSE) 3KC is de besturingslogica al in de unit geïntegreerd. Deze schakelt dan ook automatisch. Hierbij kunnen gebruikers de omschakelvoorwaarden individueel definiëren. De op afstand bediende netomschakelapparatuur (RTSE) 3KC kan via een externe besturingsunit (bedieningsapparaat, PLC, etc.) worden aangestuurd.

De nieuwe netomschakelapparatuur 3KC biedt betrouwbare omschakeling tussen twee stroombronnen. Handmatig ingrijpen is niet nodig. Het omschakelen tussen het normale net en het reservenet gebeurt elektrisch, waardoor het risico op letsel door handmatig schakelen wordt vermeden.

Op afstand bediende netomschakelapparatuur wordt overal gebruikt waar automatisch schakelen op afstand noodzakelijk is, terwijl er al wel een afzonderlijke controller (bijv. Simatic) in de installatie aanwezig is. Een op afstand bediend netomschakelapparaat bestaat uit twee scheidingsschakelaars, die via een elektrische koppeling met elkaar verbonden zijn.

Automatische netomschakelapparatuur met motoraandrijving en interne controllers worden als complete apparaten toegepast waar automatisch schakelen op afstand noodzakelijk is, maar waar geen afzonderlijke controller beschikbaar is. De automatische netomschakelapparatuur 3KC is goedgekeurd conform IEC 60947-6-1.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark