Siwarex weegelektronica voor S7-1500 Controller

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Siwarex weegelektronica voor S7-1500 Controller

Met de nieuwe weegelektronica Siwarex WP521 ST en WP522 ST breidt Siemens haar portfolio voor weegtechniek uit. De technologiemodule voor de Simatic S7-1500 Advanced Controller-serie wordt in twee varianten aangeboden. De nieuwe weegelektronica is geschikt voor platformweegschalen en voor de niveaubewaking en inhoudsmeting van silo’s en bunkers.

De nieuwe technologiemodule is integreerbaar in Simatic S7-1500-controllers. In combinatie met andere Simatic-periferiemodulen zijn oplossingen voor de meest uiteenlopende installaties en eisen realiseerbaar. Daarnaast kunnen met de kosteloze voorbeeldapplicatie ‘Ready for use’ eenvoudig en effectief klant- en branchespecifieke oplossingen worden gemaakt. De weegschaal kan in bedrijf worden gesteld met de servicesoftware Siwatool V7 of met de voorbeeldapplicatie.

De module is standaard uitgerust met verschillende interfaces: Simatic S7-1500 Systeembus, Modbus TCPI/IP (Ethernet) en Modbus RTU (RS485), alsmede vier digitale uitgangen en drie digitale ingangen. Verder zorgen de automatische impedantiebewaking van de aangesloten weegcellen en de proces- en diagnosealarmen voor een grotere installatieveiligheid en -beschikbaarheid.

De Siwarex WP521 ST – de 1-kanaals-uitvoering – is geschikt voor de opbouw van één weegschaal. Met de Siwarex WP522 ST – de 2-kanaals-uitvoering – kunnen twee gescheiden weegschalen worden opgebouwd. De standaard meegeleverde EMC beschermingsset staat garant voor een storingsvrije aansluiting van de weegcelkabel.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark