SMC lanceert een nieuwe compacte ronde cilinder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: SMC lanceert een nieuwe compacte ronde cilinder

SMC, ’s werelds toonaangevende leverancier van pneumatische producten, heeft de CG1-Z, een vernieuwde compacte ronde cilinder met glad profiel op de markt gebracht.

De klanten profiteren van lagere montage- en onderhoudskosten en een grotere operationele flexibiliteit dankzij de vele nieuwe kenmerken van de CG1-Z, waaronder de mogelijkheid om de positie van de eindstandschakelaar bij te stellen door eenvoudig een schroef los te draaien. De transparante houder van de eindstandschakelaar verbetert de zichtbaarheid van het ledlampje. Dit alles maakt deel uit van SMC’s doel om de prestaties en de functionaliteit van zijn producten te verfijnen en verbeteren zodat ze concurrerende voordelen bieden.
De CG1-Z is zowel met binnen- als met buitenschroefdraad verkrijgbaar. Met de binnendraad neemt de CG1-Z minder ruimte in, aangezien deze 52 mm korter is dan met buitendraad. Met vele bevestigingsopties kan de CG1-Z ook rechtstreeks worden bevestigd door een vierkanten cilinderdeksel, waardoor beugels overbodig worden en op kostbare ruimte en installatietijd wordt bespaard.
Hij is verkrijgbaar met boordiameters van Ø20 tot en met Ø100 en met slagen tot en met 1500 mm, waarbij meer nauwkeurigheid wordt bereikt als een niet-verdraaibare cilinderstang wordt gebruikt. Er is ook een lucht-hydroversie die ideaal is voor de regeling van de snelheid en de tussenposities, of een clean room ontwerp dat ideaal is voor klasse 100.
De CG1-Z biedt verschillende variaties, waaronder waterbestendige uitvoeringen, waardoor hij geschikt is voor tal van toepassingen, zoals klemmen, pick-and-place en positionering in veel industrieën, inclusief materiaalhandling, verpakking, algemene automatisering en de automobiel-, voedings- en procesindustrie.
SMC is een technologisch vooruitstrevend bedrijf dat wereldwijd actief is. SMC werkt voor een brede waaier van klanten uit alle takken van de automatiseringsindustrie.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark