Tandwielpomp voor moeilijke industriële toepassingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Tandwielpomp voor moeilijke industriële toepassingen

De Maag cinox®-V en therminox®-V zijn ontworpen voor hoog viskeuze vloeistoffen die worden gepompt uit reactoren en ontgassingapparatuur, zelfs bij vacuüm. Daarbij worden optimale vulling en korte verblijftijden verzekerd. De pomp is geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelen-, textiel-, verf- , hotmelt-, lijmen en pigmenten- en polymeerindustrie.

Deze zeer nauwkeurige en duurzame nieuwe pompserie combineert de uitstekende flow eigenschappen (lage pulsatie) van de Maag polymeerpompen met de hoge eisen die de chemische industrie stelt. Zo zijn spandex en dope typische producten die moeiteloos door de nieuwe cinox®-V verpompt kunnen worden.

Zowel de cinox®-V als de verwarmbare therminox®-V heeft een speciale inlaat die is ontworpen voor middelhoge tot hoog viskeuze media. Het ontwerp verzekert een continue flow en constante vulling van de tandwielen bij lage druk. De gebruiker heeft hier een keuze uit twee modellen; de afstand tussen reactor en pomp is kort of extra kort. Model 2 met een extra korte afstand tussen reactor en pomp is uitermate geschikt voor applicaties met extreem lage NPSH condities.

De cinox®-V of therminox®-V zijn beschikbaar in diverse bouwgroottes. Laboratoriumtoepassingen zijn hiermee ook binnen bereik. Dankzij het uitgebreide aanbod van componenten en constructiemateriaal, kunnen Maag pompen applicatiespecifiek worden geleverd. Zo zijn bijvoorbeeld elektrische verwarming en verwarmbare dichtingen optioneel beschikbaar.

Media die onder meer verpompt worden:
Prepolymeren
Poly-urethaan
Spandex (elasthane)
Harsen
Lijmen
Siliconen
Wax en paraffine
Emulgatoren
Plantaardige en dierlijke oliën en vetten

Parameters:
Viscositeit:0.3 – 4.000.000 mPas
Temperatuur: -30 – 180°C
Zuigdruk:vacuüm tot 10 bar
Aflaatdruk:vacuüm tot 100 bar
Flow rate:2.5 – 255 l/min (hogere flow rates op verzoek)

Geschreven door

Suurmond BV

Suurmond ontwerpt, fabriceert en levert sinds 1974 duurzame en op maat gemaakte oplossingen voor de chemische, petrochemische, farmaceutische, polymeer producerende en polymeer verwerkende industrie. Met een portfolio van hoog kwalitatieve... Lees meer