Transparant Engineering en innovatieve aandrijfcomponenten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Transparant Engineering en innovatieve aandrijfcomponenten

Efficiënte Automatisering begint bij het engineering. Wie automatiseringsconcepten van het begin af aan intelligent plant en op de juiste manier ontwerpt bespaart uiteindelijk kosten, tijd en energie. Baumüller presenteert aan hand van het Engineering-Frameworks ProMaster hoe intelligente automatiseringsoplossingen precies aan de desbetreffende machinetopologie aangepast en vervolgens ingesteld kunnen worden zonder daarbij de machine in zijn geheel uit het gezichtsveld te verliezen.
Hoe meer op maat automatiseringssystemen aan het desbetreffende machineconcept aangepast zijn hoe hoger het besparingspotentieel is. Een tweede voordeel is de kortere time-to-market waarmee de machine-exploitant een duidelijk voordeel tegenover zijn concurrentie heeft. Efficiënt engineering en een breed spectrum aan schaalbare aandrijfconcepten van Baumüller dragen beslist bij om automatiseringsarchitecturen vanaf de besturing tot het veldniveau transparant en flexibel in te richten. Efficiënte automatiseringsconcepten laten zich sneller en kostengunstiger configureren door makkelijker complexe machinefuncties in de applicatiesoftware te laten afbeelden. Baumüller laat zien hoe men met de Engineering-Framework ProMaster in een ommezien applicatiesoftware kan schrijven. De inbedrijfstelling van machines en installaties is binnen weinige muisklikken te realiseren, inclusief omvangrijke veiligheidsfuncties.
Voor hoger rendement op productniveau staan ook de servomotoren van de dynamische bouwserie DSD en de compacte bouwserie DSC , welke voor het eerst ook in de bouwgrootte 71 en 100 met waterkoeling verkrijgbaar zijn. Zij overtuigen niet alleen door hun duidelijk compactere bouwwijze en daarmee duidelijk hogere vermogensdichtheid maar kunnen bovendien makkelijk in het bestaande machineconcept geïntegreerd worden – vooral als het productieproces al waterkoeling afhankelijk is en waterkoeling in de machine aanwezig is.

Geschreven door

Baumüller Benelux BV

Baumüller Benelux – Industriële service / reparatie / revisie / verkoop onderdelen Betrouwbar, snel en absoluut flexibel – als servicepartner binnen de industrie en de energieproductie waarborgen wij uw processen... Lees meer