TTT en Brandweer Nijmegen sparren over branddetectie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: TTT en Brandweer Nijmegen sparren over branddetectie

Vier rode Brandweerauto’s kleurden de parkeerplaats van TTT op donderdag 31 mei. Geen paniek: de Brandweer was niet opgeroepen om een brand te blussen. De Nijmeegse delegatie had een uitje en dat begon met een bezoek aan Theunissen Technical Trading BV (TTT). Voor TTT hèt moment om de verschillen betreffende installatie en onderhoud tussen de scheepvaart en de bouw en utiliteit te bespreken.

Theunissen Technical Trading BV (TTT) levert exclusieve producten voor onder meer de scheepvaart en offshore-industrie. Echter, enkele productgroepen lenen zich daarnaast uitstekend voor gebruik in de bouw en utiliteit. Het gaat dan met name om de branddetectiesystemen van Eltek (Honeywell) en de brandvertragende kabel- en leidingdoorvoeringen van MCT Brattberg. TTT weet haar plek op deze markt steeds beter te vinden, helemaal wat betreft MCT Brattberg.

In het eerste gedeelte van het bedrijfsbezoek presenteerde TTT het eigen bedrijf, de doorvoeringen van MCT Brattberg en de branddetectiesystemen van Eltek. Met name bij dit laatstgenoemde onderdeel kwamen de verschillen tussen scheepvaart en bouw aan bod. Voor Brandweer Nijmegen was de scheepvaart namelijk onbekend terrein.

Een groot verschil dat aan de orde is geweest, is het periodieke onderhoud dat verplicht is in de onshore. Vanuit de strikte regelgeving worden voor dit verplichte onderdeel onderhoudscontracten opgesteld. In de scheepvaart worden zulke contracten slechts zelden gemaakt en wordt onderhoud lokaal aanbesteed. TTT verwacht voor het onderhoud van Eltek brandmeldsystemen een rol te kunnen spelen in de bouw en utiliteit, omdat TTT als importeur van Eltek kennis heeft van zowel bestaande systemen als de nieuwste technologische ontwikkelingen vanuit deze fabrikant. De aanwezige specifieke kennis kan worden ingezet bij reparatie, uitbreiding of upgrading van een bestaand Eltek systeem.

Ook TTT heeft tijdens het bezoek van Brandweer Nijmegen nieuwe inzichten kunnen krijgen. Zo kon de Brandweerdelegatie vertellen dat zij vaak uitrukken voor valse meldingen, bijvoorbeeld doordat een melder onterecht alarm geeft of dat de beheerder van de brandmeldcentrale het systeem of een bedieningspaneel onvoldoende kent.

Geschreven door

Theunissen Technical Trading BV

Theunissen Technical Trading BV (TTT) levert exclusieve producten voor de scheepvaart en offshore en is daarnaast onder meer actief in de infra, industrie en utiliteit. TTT beschikt over eigen service-... Lees meer