Tyro Remotes presenteert industriële afstandsbediening

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Tyro Remotes presenteert industriële afstandsbediening

Tyro Remotes heeft zojuist een nieuwe industriële afstandsbediening gelanceerd waarbij meer dan 500 combinaties mogelijk zijn om deze volledig naar eigen hand te configureren. Engineers van Tyro hebben zich tot het uiterste ingespannen om maximale flexibiliteit te waarborgen. Dit is gelukt; naast de knoppen, schakelaars, potentiometers en joysticks kan men kiezen voor een display en eigen iconen die verlicht worden middels een innovatieve backlight.

Voor industriële toepassingen
De Pollux kan toegepast worden in de zware industriële omgevingen. Met een bereik tot 700 meter en de mogelijkheid om zowel analoge als digitale joysticks en potentiometers toe te passen is het echt een industriële duizendpoot. De besturing is vuil- en vochtbestending en kent een extreem snelle reactietijd van minder dan 0,1 seconden.

Ook geschikt i.c.m. bussystemen
Doordat de radiografische afstandsbediening bidirectioneel ingericht kan worden, kan men via LED’s of het display de gewenste meldingen terugkrijgen. Kiest men ervoor om de Pollux te combineren met de Tyro Virgo ontvanger dan ontstaat de mogelijkheid om de afstandsbediening te integreren met diverse bussystemen.

Eerste opdracht
Tyro heeft inmiddels zijn eerste opdrachten uit Frankrijk ontvangen. Met een specifieke configuratie zal men de Pollux gebruiken om de lier en de tractor te besturen bij het zagen en verwerken van bomen. Hoewel dit slechts een van de denkbare toepassingen is, is Tyro erg verheugd met de nieuwe mogelijkheden die de Pollux met zich mee brengt.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark