Uitbreiding serie hydraulische moeraanzetters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Uitbreiding serie hydraulische moeraanzetters

De Alkitorc AS-AX serie (hydraulische momentsleutels) is uitgebreid met een AS1 en AS15 versie.
De Alkitorc hydraulische momentsleutel is het ideale professionele gereedschap voor het vastzetten of losdraaien van zware boutverbindingen, met hoge aanhaalmomenten (tot 37.600 Nm). De sleutels zijn geschikt voor M12 en groter. De hydraulische sleutels worden met 2 hydraulische slangen en flexibele en draaibare koppelingen aangesloten op een hoogwaardig en energiezuinig hydraulische powerpack, uitgevoerd met een speciale pomp.
De AS1 is de kleinste hydraulische moeraanzetter (van 166 – 1.000 Nm) uit deze range voor M 12 en groter. De AS1 is vanwege de compacte afmetingen geschikt voor gebruikt in beperkte ruimten. Er zijn goede ervaringen met deze sleutel bij windenergie installaties en drukmachines. Door gebruik te maken van een ¾” aandrijfvierkant in plaats van ½” duims is de kans op schade van dit vierkant vrijwel uitgesloten en is hij heel robuust voor intensief gebruik.
De zwaardere uitvoering; de AS 15 (2.000 – 20.000 Nm) is een toepassings-specifieke ontwikkeling. Speciaal ontworpen voor toepassingen in windmolen installaties, voor de montage van de toren flenzen van zowel grote onshore en offshore windturbines.
Kleiner en lichter dan zijn grote broer, de AS 20, heeft ook deze AS15-serie voldoende capaciteit/reserves om schroeven vast te draaien met aanhaalmomenten van 15.000 Nm en krachtiger en indien van toepassing ook om deze los te draaien. Dankzij de zeer goede krachtoverbrenging via het hoogwaardige 2 ½ “aandrijfvierkant.
Voordelen:
•Zuinige constructie met weinig afzonderlijke componenten vermindert het risico van falen door minder slijtage onderdelen en verhoogt tijdwinst vanwege de korte set-up-tijden.
•Eenvoudige wisseling van het aandrijfvierkant van aandraaien tot het loskomen.
•De AS1 weegt minder dan 1,5 kg waardoor ook het werken boven het hoofd en andere montage-onvriendelijke houdingen uitvoerbaar is.
•Met de extreem kleine kopradius van 20 mm kan men ook op zeer ontoegankelijke plaatsen werken.

Geschreven door

Peco Douwes BV

Peco Douwes BV is een technische groothandel. Sterk in schroef-, montage en verbindingstechniek. Wij hebben een groot assortiment aan hoogwaardige montagegereedschappen, gericht op industriële toepassingen. Het is een breed omvattend... Lees meer