Upgrade voor Bekomat® voor vereenvoudigde service

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Upgrade voor Bekomat® voor vereenvoudigde service

In de wereld van condensaattechnologie is de Bekomat® van BEKO Technologies wereldleider in condensaatafvoer zonder persluchtverlies.

Een paar jaar geleden introduceerden wij de Bekomat® 3 series voor eenvoudig onderhoud. In plaats van vele kleine onderdelen te vervangen, wordt het complete ventiel vervangen. Deze serie heeft nu een upgrade ondergaan voor nog betere verwerking van persluchtcondensaat.

De nieuwe multi-voltage spanningsbron van 85 tot 265 VAC, bij 50-60Hz maakt de selectie van model eenvoudiger. Nu ook inbegrepen is een service-indicator, die aangeeft wanneer de unit onderhoud dient te worden. Met een hogere beschermingsklasse van IP67 is de drain niet alleen beschermd tegen stoffen, maar is zodanig afgesloten dat onderdompelen in water zelfs geen schade aan de unit toebrengt. Daarom is dit type Bekomat® ideaal in alle omgevingscondities.

De serie bestaat uit de Bekomat® 31U, 32U, 33U en 33U CO (gecoate versie). De gehele serie heeft één eigenschap gemeen: het innovatieve onderhoudsconcept voor eenvoudige service. Alle componenten zijn aan elkaar gekoppeld met eenvoudige aansluitingen. Elke unit bestaat uit twee delen: de service-unit waarin alle onderhoudsonderdelen zich bevinden en de controle-unit, die slechts éénmalige geïnstalleerd hoeft te worden. De Bekomat® 33 heeft nog een derde onderdeel; het stationaire condensaatopvangreservoir. Dit ontwerp vereenvoudigt het omwisselen van alle onderdelen tijdens service-werkzaamheden.

Het reservoir blijft op het persluchtnetwerk aangesloten. De controle- en service-unit kunnen gemakkelijk losgekoppeld worden voor een snelle vervanging van de service-unit.

De service-unit is onder druk in de fabriek op werking getest. Verdere montage van bijvoorbeeld elektrische aansluitingen, dichtingen en klein onderdelen is niet meer nodig. Met een plug-en-play principe is een maximale kosteneffectiviteit en minimale tijdsbesteding een feit.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Beko Technologies BV

Weet u wanneer u een persluchtfilter moet vervangen? Weet u wanneer u perslucht verliest door een slecht werkende aftap? Weet u hoe droog uw perslucht is? Nee? Dan willen wij... Lees meer