Verbeter uw productieproces en productkwaliteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Verbeter uw productieproces en productkwaliteit

Door de toenemende vraag naar “accessibility” en “traceability” en de stijgende kosten van grondstoffen is het noodzakelijk nauwkeurige doseringen en gedocumenteerde recepten te kunnen maken. Speciaal voor de dosering van kleine hoeveelheden van diverse basischemicaliën bouwt Suurmond systemen conform de wensen van de klant die tevens voldoen aan de wettelijke eisen zoals ATEX, CE, ASME IX, PED.

De Suurmond doseerinstallaties bestaan uit diverse componenten zoals vaten, pompen, flowmeters, besturingen waarbij de PLC besturingen worden geprogrammeerd op basis van klantenspecificaties.

Met de bovengenoemde aspecten en uitvoeringen is het mogelijk op een beheerste wijze het productieproces te sturen en monitoren en eventueel data logging toe te passen. Samen met de gewenste nauwkeurigheid is dit een oplossing om aan de huidige wensen en eisen voor duurzaamheid en kwaliteit tegemoet te komen.
Door de jarenlange ervaring met en kennis van chemische processen, besturingen, materialen en polymeertoepassingen is Suurmond zeer ervaren in een breed spectrum van chemische processen en het bedrijven van procestechnische installaties. Suurmond heeft zich dan ook steeds verder ontwikkeld als specialist in het ontwerpen en de assemblage van op maat gemaakte doseersystemen.

Waarom kiest u voor Suurmond:

•Sparringpartner en klankbord voor de eindgebruiker
•Nauwkeurige en weloverwogen afstemming van de juiste materialen en componenten
•Gebruik van betrouwbare componenten van topkwaliteit
•Al meer dan 36 jaar ervaring en know-how in onder andere de (proces)industrie

Of het nu gaat om het injecteren van PBA, het doseren van opgelost vet of hoog viskeuze pasta, Suurmond beschikt over de juiste componenten en know-how.

Parameters

Viscositeit: 0,3 – 1.000.000 mPas
Temperatuur: max 350 C
Druk: max. 320 bar
Verschildruk: max. 200 bar

Geschreven door

Suurmond BV

Suurmond ontwerpt, fabriceert en levert sinds 1974 duurzame en op maat gemaakte oplossingen voor de chemische, petrochemische, farmaceutische, polymeer producerende en polymeer verwerkende industrie. Met een portfolio van hoog kwalitatieve... Lees meer