Verrassende resultaten DSS Global Operations Risk Survey

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Verrassende resultaten DSS Global Operations Risk Survey

Ondanks het overweldigende bewijs dat falende risicobeheersing de bedrijfsvoering ernstig kan verstoren, zijn directeuren niet adequaat in het identificeren van en zich voorbereiden op risico’s die mogelijk desastreuze gevolgen kunnen hebben voor hun bedrijf. Dat blijkt uit het DuPont Sustainable Solutions (DSS) annual global survey of company executives 2018. Als dit niet verandert, kunnen de operationele resultaten, de continuïteit, het bestaansrecht en de mogelijkheid om consistente meerwaarde aan de aandeelhouders te leveren hieronder lijden.

Uitdagingen
“Als directeuren willen dat hun organisaties duurzaam zijn en floreren, dan voldoen oude manieren van kijken naar risico’s niet meer in het huidige mondiale ondernemingsklimaat,” aldus Davide Vassallo, Global Managing Director DuPont Sustainable Solutions. “Een succesvolle organisatie leiden is tegenwoordig complexer dan ooit, met topmanagement dat dagelijks talrijke uitdagingen aangaat, zowel binnen als buiten hun organisaties. Aan die uitdagingen zijn risico’s verbonden waarop managers succesvol moeten anticiperen en die ze moeten beperken en voorkomen. Om een organisatie te transformeren is het van belang dat directeuren risico’s integreren in de bedrijfsstrategie van hun organisatie om de medewerkers erbij te betrekken, de productiviteit te verhogen en hun concurrentievoordeel te vergroten.”

De uitkomsten van het onderzoek door DSS tonen aan dat – hoewel alle respondenten het eens zijn over belangrijke kenmerken van een succesvol risicomanagementprogramma – het topmanagement er niet in slaagt om die te implementeren in hun eigen organisaties.

Wereldwijde benchmark
DSS’ annual global risk management survey of company executives is een benchmark, meet de ontwikkeling van operationele risicomanagementprogramma’s in bedrijven in tal van industrieën en onderzoekt de uitdagingen waar zij voor staan bij het effectief managen van risico’s om hun bedrijfsprestaties te verbeteren. Het topmanagement uit meer dan 350 bedrijven nam deel aan het onderzoek dat werd uitgevoerd tussen mei en augustus 2018. 52% van de respondenten betreft senior executives, 48% is werkzaam op het niveau van executive director. 60% van de deelnemende bedrijven is actief in risicovolle bedrijfstakken zoals mijnbouw, olie en gas en de verwerkende industrie. Ruim tweederde van de deelnemende bedrijven is wereldwijd vertegenwoordigd. 44% heeft het hoofdkantoor in Noord-Amerika, 27% in Azië/Stille Oceaan en 24% in Europa.

Geschreven door

DuPont Sustainable Solutions

DuPont Sustainable Solutions (DSS) biedt toonaangevende adviesdiensten op het gebied van operationeel management die organisaties in staat stellen hun medewerkers en bedrijfsmiddelen te beschermen, operationele efficiency te realiseren, sneller te... Lees meer