Zeiss comet L3D 2 scanner

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Zeiss comet L3D 2 scanner

Zeiss presenteert een nieuwe compacte 3D scanner: de Zeiss comet l3D 2. “De Zeis comet l3D 2 maakt gebruik van de meest moderne sensortechnologie en maatsoftware voor gebruiksvriendelijke en hoog nauwkeurige 3D digitalisatie”, aldus Dr. Marcus Steinbichler, CEO van Carl Zeiss Optotechnik GmbH. “Door de flexibiliteit van het systeem, zijn de meest uiteenlopende metingen mogelijk. De ZEISS colin3D software biedt een efficiënte werkstroom gedurende het meetproces.”
Door de korte werkafstand, kan de Zeis comet l3D 2 gebruikt worden in de meest veeleisende omgevingen. De nieuwe en snelle warm-up mode, zorgt voor een korte voorbereidingstijd.

Tijdens het ontwerp van de 3D sensor heeft flexibiliteit de hoogste prioriteit gekregen. Hierdoor kan de scanner in uiteenlopende situaties worden gebruikt. De eenvoudige on-site kalibratie maakt het mogelijk het meetveld te wijzigen door het vervangen van de lenzen. Hierdoor is het systeem binnen korte tijd klaar voor de volgende taak.

De Zeiss comet l3D 2 is, door de hoge nauwkeurigheid van de meetdata, het ideale systeem voor veeleisende applicaties zoals kwaliteitscontrole. Heatmaps worden gegenereerd door de Zeiss colin3D software. De Zeiss comet l3D 2 kan ook gebruikt worden voor inspectie, het maken van mallen, design, rapid-prototyping, reverse engineering, maar ook voor toepassingen in de archeologie en architectuur.
De hoge lichtintensiteit en snelle camera dragen bij aan de veelzijdigheid van het systeem. “Ook in uitdagende omgevingen, biedt de Zeiss comet l3D 2 nauwkeurige 3D data.” Zo zegt dhr. Steinbichler. “Bovendien waarborgt de hoge lichtintensiteit een snelle en nauwkeurige meting, ook van ingewikkelde objecten.”

De Zeiss comet l3D 2 wordt door 3DWorks Global Solutions B.V. geïntroduceerd op stand 9 tijdens de RapidPro in Veldhoven.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

MEDIR International B.V.

Medir International B.V. is gespecialiseerd in de verhuur, verkoop, training en services op het gebied van laser uitlijnen, trillingsmeten, 3D meten en 3D scannen. Medir is de officiële importeur en... Lees meer