Zuurstofmeter met fluorescentie technologie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Zuurstofmeter met fluorescentie technologie

Adsentech BV levert als eerste de nieuwe Grow Technology handzuurstofmeter OH10.
De OH10 is een handzame zuurstofmeter met verschillende toepassingen. De meter werkt op basis van fluoressentie technologie.

Het bepalen van het zuurstof niveau in een vloeistof door middel van fluoressentie technologie is niet nieuw maar GrowTechnology maakt het nu mogelijk om met een handmeter zowel in water als in gassen en zelfs in vaste stoffen het zuurstofniveau nauwkeurig te bepalen.
Door de ontwikkeling van een fluoressentie sensorplatform voor het bepalen van grootheden zoals zuurstof en Ph ontstaan er eindeloos veel mogelijkheden. De fluoressentie techniek kenmerkt zich door een actieve laag welke reageert met het aanwezige zuurstof in een gas of in een vloeistof.
Door middel van LED techniek wordt met een bepaalde frequentie LED licht geschenen op een actieve laag, deze adsorbeert het licht en zet dit om in een fluorescerend licht. Door deze lichtopbrengst te meten kan zeer nauwkeurig worden bepaald wat het niveau is van het aanwezige zuurstof in de vloeistof of het gas.
De handmeter onderscheid zich op verschillende fronten met andere meetprincipes; nauwkeurigheid, lage ‘cost of ownership’, aanschafprijs en responsietijd. De meter wordt in verschillende uitvoeringsvormen geleverd zodat nagenoeg elke applicatie kan worden uitgevoerd.
Het meetbereik van de handmeter is 0. 100%. De nauwkeurigheid bedraagt +/- 0,5% van de gemeten waarde.

Geschreven door

Adsensys BV

Adsensys levert en onderhoud verschillende sensoren voor het meten van water in olie, dauwpunt, rest olie, deeltjes, druk, flow, luchtsnelheid, zuurstof of Ph in de industrie. Hiervoor kunnen complete systemen... Lees meer