Huikeshoven & Schniewindt introduceren energie naar warmte

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Huikeshoven & Schniewindt introduceren energie naar warmte

Power to Heat is een bouwsteen die voor de netstabiliteit en vermindering van de CO2 zinvol kan worden ingezet. Power to Heat systemen kunnen in tijden van overproductie van stroom ingezet worden, om de stroom om te zetten in warmte-energie, en door aansluiting op het stadsverwarmingsnet, Conventionele elektriciteitscentrales en KWK-centrales kan deze overcapaciteit volledig worden teruggebracht. De Power to Heat systemen zijn vanwege hun regelsnelheid voorbestemd om aan de negatieve energiemarkt deeltenemen. De Schniewindt high-performance doorstroomheaters zijn zeer geschikt voor de opbouw van een dergelijk Power-to-Heats systeem.

Een flexibele oplossing wordt door Huikeshoven en onze partner Schniewindt aangeboden:

Voorzien van de bewaarde kwaliteit en met hoge mate van ervaringen, bieden wij op basis van uw specificities een elektrische doorstroomheater aan tot 10 MW. Deze apparaten zijn ook als complete oplossingen met de juiste besturing en pomp, gemonteerd in een container leverbaar.

Uw voordelen:
•Geen onderhoud
•Eenvoudig te integreren
•Lange levensduur
•Op afstand te onderhouden (optioneel)

Door ons brede assortiment zijn we in staat om uw Power to Heat project van idee tot ingebruikname volledig te begeleiden.

Heeft u meer interesse in de Power to Heat systemen bezoek dan onze partner Schniewindt op de beurs in Hannover hal 11 stand B45, de beurs is van 25 – 29 April 2016.

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven specialist in electrische tracing, verwarmingselementen, doorstroom-,luchtheaters, ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50 jaar totaaloplossingen voor regelbare warmtevoorziening voor... Lees meer