Mourik Services 12.500.000 uur zonder verzuimongeval

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Mourik Services 12.500.000 uur zonder verzuimongeval

Op 16 juni 2015 bereikten Mourik Services en haar dochterondernemingen een nieuw veiligheidsrecord: vijf jaar werken zonder verzuimongeval. In die vijf jaar hebben zij 12.500.000 uur gewerkt bij verschillende opdrachtgevers in de industrie. Ter gelegenheid hiervan reikte Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs op woensdag 17 juni 2015 een veiligheidstrofee uit op de hoofdvestiging van Mourik Services in Botlek-Rotterdam. Jan Westdijk en Tim Wiersma, de oudste en de jongste medewerker van Mourik Services, namen de trofee in ontvangst.

“We kunnen nog zulke mooie veiligheidsprocedures bedenken, maar het werk gebeurt buiten,” aldus Asselbergs bij de uitreiking. “Jullie terugkoppeling uit de praktijk is onmisbaar voor het creëren van een veilige werkomgeving. Ook goed vakmanschap en van elkaar leren, dragen daaraan bij. Dat is dus niet alleen de theoretische kennis in huis hebben, maar ook praktijkkennis.”

Nul-ongevallenbeleid
Kees Jan Mourik, voorzitter van de Raad van Bestuur van Mourik, feliciteerde vervolgens alle medewerkers van Mourik Services met het behalen van deze bijzondere mijlpaal en noemde haar veiligheidsbeleid en het behaalde resultaat een voorbeeld voor de organisatie. “Binnen de gehele Mourik-organisatie hanteren wij een nul-ongevallenbeleid waarin het elkaar aanspreken op onveilig gedrag, het leren van fouten en zaken die bijna mis gaan, centraal staan.”

Succes komt niet vanzelf
“Een bijzonder trotse collega,” zo noemde John Barends, algemeen directeur van Mourik Services zich. “Het uitvoeren van werkzaamheden in de industrie kent vele risico’s. Om deze te minimaliseren, heeft Mourik Services de afgelopen jaren vele maatregelen genomen. Zowel rond de werkmethodes, de uitvoering van het werk, als rond het (veiligheids)gedrag van alle medewerkers, op alle niveaus. Dit heeft zich vertaald in veiligheidsprestaties die jaarlijks verbeteren en heeft geleid tot dit aansprekende veiligheidsrecord dat we letterlijk met z’n allen hebben behaald.”

Scherp blijven
Ook voor de komende jaren is in compliance zijn en scherp blijven het devies. Binnen Mourik Services is recent de tweede fase van het succesvolle (veiligheid)gedragprogramma ‘De Slag naar Gedrag’ ingegaan, waarin de focus ligt op leiderschap en voorbeeldgedrag.
“We kijken nu uiteraard vooruit naar de volgende mijlpaal: 10 jaar zonder verzuimongeval en 25 miljoen gewerkte uren. Maar ons eerste doel is het komende jaar zonder rapporteerbare ongevallen te werken. Het is haalbaar, als we met z’n allen alert blijven,” aldus John Barends.

Mourik Services vierde deze mijlpaal op 17 juni met alle medewerkers. Naast de ceremonie op de hoofdvestiging in Rotterdam vonden er vieringen plaats op alle locaties waar Mourik Services als (huis)contractor werkzaam is en op de vestigingen Mourik Vlissingen, Mourik Services locatie Noord-Holland en Mourik Installatie Groep in Spijkenisse.

Geschreven door

Mourik Industry

Mechanisch, cleaning, civiel en catalyst-werk, maar ook maatwerk processystemen en onderhoud: Mourik is uw multidisciplinaire aannemer in de industrie. Al meer dan 50 jaar werken we wereldwijd onder andere aan... Lees meer