Nieuwe Ultraprobe 401 Digitale Grease Caddy gelanceerd

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nieuwe Ultraprobe 401 Digitale Grease Caddy gelanceerd

UE Systems – producent en wereldwijd marktleider van ultrasone inspectie-instrumenten – heeft een nieuw instrument gelanceerd dat gebruikers in staat stelt hun smeringsprogramma of -procedures beter te beheren en zo de uitval van lagers te verminderen. De Ultraprobe® 401 Digital Grease Caddy Pro (UP401) heeft de mogelijkheid metingen te verrichten, data op te slaan en te trenden hoeveel smeermiddel gebruikt is, om zo de onderhoud van apparatuur te optimaliseren.

De UP401 zet ultrasone geluiden van lagers om naar hoorbaar geluid. Zo kan de inspecteur door te luisteren en door te kijken naar de dB waarden op het display inschatten hoeveel smeermiddel toegevoegd moet worden aan het lager zonder deze te oversmeren. Daarnaast kan de inspecteur met de opslagen data een trend opbouwen, waardoor hij inzicht krijgt in de oorzaken van lager problemen en de levensduur van machines. Het instrument is eenvoudig in gebruik – de gebruiker hoeft tijdens het smeren alleen maar op het display kijken terwijl smeermiddel wordt toegediend. Er is voldoende gesmeerd zodra de decibelwaarde zakt naar de basiswaarde.

“De grootste oorzaak van lager problemen is smering. Te weinig smeermiddel zorgt voor teveel wrijving in het lager, waardoor deze oververhit raakt en uitvalt. Teveel smeermiddel is nog veel schadelijker,” aldus Doug Waetjen, Vicepresident of Operations bij UE Systems. “Met de UP401 hebben gebruikers volledige controle over het smeringsproces, vanaf de eerste diagnose tot de analyse en opslag van data.”

De UP401 werkt naadloos samen met UE Systems’ Ultratrend Data Management systeem voor uitgebreide datacollectie en -analyse. Het instrument kan eenvoudig bevestigd worden aan de meeste smeerpistolen en is gemakkelijk te draaien om hem te bedienen vanuit verschillende hoeken.

Standaard is de UP401 voorzien van een ingebouwde LED lamp, draaivoet, luxe geluidsisolerende koptelefoon, magneetsensor met dockingstation en een riemhouder voor optimaal draaggemak.

Al meer dan 40 jaar produceert UE Systems een breed assortiment van ergonomisch ontworpen, draagbare en zeer nauwkeurige airborne/structure borne ultrasound instrumenten. Voornamelijk op het gebied van lekdetectie, mechanische analyse en elektrische inspectie hebben deze instrumenten ervoor gezorgd dat gebruikers tienduizenden euro’s bespaart hebben door het voorkomen van vroegtijdige uitval, het verminderen van stilstand, het verhogen van de productiviteit en het uitblijven van hoge rekeningen voor het vervangen van onderdelen. Als ‘s werelds grootste fabrikant van Ultrasound instrumenten is UE Systems in staat om de instrumenten en software continue door te ontwikkelen.

Watch article videoicon.arrow--dark Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

UE Systems Europe

UE Systems, producent van de befaamde Ultraprobe instrumenten, produceert portable en on-line ultrasoon meters voor lekkage metingen, mechanische analyse en electrische inspectie. Onze producten worden gebruik bij energie conservering, preventief... Lees meer