AI planning tool

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
268 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: AI planning tool

Checkmate is een nieuwe productieplanningstool die rekening houdt met alle real-time factoren die de productie beïnvloeden, zoals personeelstekorten, stilstand van productielijnen en onverwachte orders. De tool updatet de planning constant, per dag, per uur of zelfs per minuut. Op die manier kunnen planners altijd de best mogelijke beslissing nemen en hun doel bereiken of zelfs overstijgen. De resultaten mogen er zijn: een hogere bezettingsgraad (+20%) en een betere just-in-time leveringen (+30%), kortere doorlooptijden (-25%), kortere productietijden (-15%) en lagere arbeidskosten (-30%). De kunstmatige intelligentie van Checkmate houdt rekening met wijzigingen in productielijnen, snel wisselende leveringsdata, spoedorders, voorraadtekorten, (on)geplande onderhoudswerkzaamheden en al die andere complexe factoren die menselijke planners het leven zuur maken. Deze agile planningtool beperkt ook onvoorzien onderhoud tot een minimum.

Tegelijkertijd leert de tool ook van ervaren planners, door hun door de jaren heen opgebouwde kennis vast te leggen en toegankelijk te maken voor nieuwe planners en de rest van de organisatie.

Naast productieplanningen op de zeer korte termijn is de tool ook geschikt voor het genereren van jaarplanningen op managementniveau en verkoopstrategieën op de middellange termijn. Productie speelt flexibel in op veranderingen in voorraden, orders of lijncapaciteit. Sales ziet wekelijks of dagelijks of orders op tijd worden geleverd.
En het management weet bijna per doelstelling of deze behaald gaat worden of beter aangepast kan worden.

Meer informatie icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark