ALUP GrassAir presenteert nieuwste serie schroefcompressoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Compressoren zijn cruciaal voor elk productiesysteem. Hun betrouwbaarheid en efficiëntie zijn essentieel. Dat is de reden waarom de nieuwe ALUP compressorserie van 111-160 kW de beste totale eigendomskosten in zijn klasse en een hogere uptime biedt. De Largo, Allegro en Evoluto garanderen optimale prestaties van het luchtsysteem. Ze bieden daarmee de vrijheid voor bedrijven om zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

Gemoedsrust
ALUP GrassAir begrijpt dat industriële klanten zich moeten kunnen concentreren op hun productie. Omgaan met uitvaltijd van compressoren of zorgen maken over het energieverbruik is een verspilling van tijd en geld. Dat is de reden waarom de nieuwe ALUP olie-geïnjecteerde compressoren van 111-160 kW zowel geoptimaliseerde totale eigendomskosten als een langere uptime bieden. Dit geeft klanten gemoedsrust, de vrijheid om zich te concentreren op hun kernactiviteiten en een kleinere CO2-voetafdruk.

Flexibiliteit
De nieuwe ALUP serie industriële compressoren van 111-160 kW biedt de flexibiliteit om te voldoen aan de behoeften van verschillende productieomgevingen:

De Largo met vaste snelheid is perfect geschikt voor operaties met een stabiele luchtvraag
De frequentiegeregelde Allegro is de ideale compressor voor bedrijven die een wisselende luchttoevoer nodig hebben
Met zijn iPM-motor stelt de Evoluto nieuwe normen op het gebied van totale eigendomskosten en gratis luchtlevering. Deze compressor is het meest geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar ongeëvenaarde efficiëntie

Hoogste kwaliteit
Alle drie de modellen zijn gebouwd om lang mee te gaan en betrouwbaar te presteren, zelfs onder de zwaarste, heetste omstandigheden. Alleen kwaliteitsmaterialen werden gebruikt om klanten een lage slijtage en een lange levensduur te bieden. De aandrijflijn is bijvoorbeeld IP66-gecertificeerd en volledig beschermd tegen stof en water.

Dankzij hun in-house ontworpen schroefelement zijn alle drie de modellen aanzienlijk efficiënter dan hun concurrenten. De nauwkeurige olie-injectie zorgt voor eersteklas prestaties. Vooral de Evoluto – het kroonjuweel van de 111-160 kW-serie – valt op. Het beschikt over een IE4 super premium efficiency-motor met een geïntegreerde directe aandrijving. Hierdoor realiseert de Evoluto een energiebesparing tot wel 45%. Dat verlaagt niet alleen de totale eigendomskosten van klanten aanzienlijk, maar vermindert ook de uitstoot voor een groenere productie.”We weten dat het laatste wat onze klanten willen doen, zich zorgen maken over hun persluchttoevoer”, aldus Stephan Martens, Business Line Manager bij ALUP GrassAir Kompressoren B.V.. “Daarom hebben we een industrieel ontworpen compressorserie, die ervoor zorgt dat ze dat niet hoeven te doen. Sterker nog, klanten genieten van de gemoedsrust van een superieure compressor die hun productie ondersteunt met optimale betrouwbaarheid en efficiëntie, en een kleinere ecologische voetafdruk.”

Maximale uptime
De uptime van de serie kan nog verder worden verhoogd door gebruik te maken van het Intelligent CONnectivity System (ICONS), dat belangrijke machinegegevens rechtstreeks naar een computer of mobiel apparaat levert. Hierdoor kunnen operators het energieverbruik en de uitstoot van de compressor overal optimaliseren. ICONS zal ook mogelijke problemen identificeren voordat ze problemen worden en de gebruikers hiervan op de hoogte stellen. Bovendien kunnen bij gebruik van meerdere compressoren de prestaties van alle drie de modellen worden verbeterd in combinatie met een centrale besturing.

Geschreven door

ALUP GrassAir Kompressoren B.V.

ALUP GrassAir Kompressoren B.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde waarden in servicegerichtheid, innovatie en professionaliteit. Een keuze voor ALUP GrassAir... Lees meer