Bewustwording veilig doorvoeren bij cursisten railindustrie

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Bewustwording veilig doorvoeren bij cursisten railindustrie

Nieuwe voormannen Spoorse Kabelinfra weten vanaf nu wat het belang is van een veilige, controleerbare kabeldoorvoering. Voor de opleiding Voorman Kabelinfra Spoorse Kabels leren de cursisten een doorvoerraam van MCT Brattberg op de juiste manier te vullen en installeren. Met de keuze voor MCT Brattberg in het cursuspakket, investeert Railinfra Opleidingen in een vroeg stadium in de kennis omtrent veilige doorvoeringen, opdat de toekomende voormannen later ook in de praktijk het belang ervan inzien.

Opleidingsinstituut Railinfra Opleidingen is zich ervan bewust dat in de praktijk te vaak wordt gekozen voor een willekeurige oplossing, als het gaat om het waterdicht doorvoeren van kabels en leidingen. Helaas komen hierdoor regelmatig lekkages voor in bijvoorbeeld onderstations, schakelstations en relaishuizen. Om de cursisten in een vroeg stadium kennis te laten maken met controleerbare, veilige doorvoeringen, heeft Railinfra Opleidingen MCT Brattberg in het lespakket van cursus Voorman Kabelinfra Spoorse Kabels opgenomen. Op basis van het enthousiasme van de deelnemers, is de verwachting dat de multi cable transit systemen vaker ingezet gaan worden.

In Nederland is Theunissen Technical Trading BV de vertegenwoordiger van MCT Brattberg. Buitendienstadviseur Barry Hoefnagels keek mee tijdens een opleidingsdag in Amersfoort. ‘De deelnemers waren zeer enthousiast en konden goed overweg met de doorvoerproducten. Dankzij de markering op alle producten hoefde ik nog maar weinig uit te leggen.’

Railinfra Opleidingen heeft verschillende cursussen binnen zeven segmenten van de railinfrasector. In deze sector wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de doorvoerproducten van MCT Brattberg, vanwege het waterdichte, gasdichte en brandvertragende karakter. Ook wordt de EMC-versie, die elektromagnetische interferentie tegengaat, vaak gewaardeerd door opdrachtgevers binnen de railindustrie.

Geschreven door

Theunissen Technical Trading BV

Theunissen Technical Trading BV (TTT) levert exclusieve producten voor de scheepvaart en offshore en is daarnaast onder meer actief in de infra, industrie en utiliteit. TTT beschikt over eigen service-... Lees meer