Veiligheid en duurzaamheid gecombineerd

icon.highlightedarticle.dark Duurzaamheid
240 bekeken Laatste wijziging: 19 februari 2024
Hybrid zuurkast
Hybrid zuurkast | Foto: DUPA Veiligheidstechniek

De zeer energiezuinige Circulaire hybrid zuurkast is milieuvriendelijk en duurzaam dankzij de gedeeltelijke recirculerende luchtstroom en actieve ECO-technologie.

Hoe werkt de hybrid zuurkast?

Hybride zuurkasttechnologie verschilt van traditionele zuurkasten, die voor bescherming uitsluitend afhankelijk zijn van de instroomsnelheid.

Ons groene hybride proces resulteert in een vermindering van 60% in de afzuiging van geconditioneerde laboratoriumlucht die bij zuurkasten verloren zou zijn in de atmosfeer.

De binnenstromende lucht wordt via de opening aan de voorkant naar binnen gezogen en vermengt zich met de vervuilde lucht uit de werkruimte voordat deze wordt aangezogen via de luchtinlaatroosters op het werkoppervlak richting de actieve kool/HEPA-filters. De geavanceerde meertrapsfilter opties zorgen voor een superieure verwijderingsefficiëntie, waardoor het geschikt is voor diverse chemische processen en experimenten.

Milieuvriendelijk

De luchtstroom is gereinigd en wordt vervolgens door de interne ventilatie geleid, waar deze wordt verdeeld. Slechts 40% wordt naar het kanaalafzuigsysteem afgevoerd. De resterende 60% wordt terug in de werkruimte gerecirculeerd, waardoor een luchtgordijn over de opening aan de voorkant ontstaat om de veiligheid van de operator te garanderen.

Een belangrijk bijkomend voordeel van onze hybride technologie is dat de afgevoerde lucht schoon en gefilterd is. De vervuilde dampen worden verwijderd rechtstreeks bij de bron en schone lucht wordt naar buiten geblazen.

Intelligent luchtstroombeheer optimaliseert de luchtcirculatie om het energieverbruik te verminderen terwijl de luchtkwaliteit constant blijft.

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer