Recirculerende zuurkast – de voordelen op een rij

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Recirculerende zuurkast – de voordelen op een rij

De Circulaire serie bestaat uit kasten, waarin veilig met gevaarlijke stoffen kan worden gewerkt. Het afzuigsysteem is gebaseerd op recirculatie.
Wat is recirculatie? Bij recirculatie wordt de vervuilde lucht in de kast gefilterd en vervolgens blaast de kast de schone lucht weer terug in de ruimte.

De kast is in verschillende standaardmaten te verkrijgen maar kan op aanvraag in alle afmetingen geproduceerd worden. Hij is makkelijk te verplaatsen en heeft een plug-and-play systeem, zodat deze in praktisch iedere ruimte te plaatsen is; er is alleen een standaard stopcontact nodig. De dure installatiekosten en de aanschaf van een externe ventilator verdwijnen.
Er zijn er 10 verschillende koolstoffilters te verkrijgen, met daarnaast ook de mogelijkheid tot de combinatie Koolstof én HEPA. De kast is daardoor vrijwel voor alle werkzaamheden geschikt.

Wanneer u gaat werken met gevaarlijke stoffen in deze mobiele, recirculerende zuurkast, zet u de kast aan met het Touch Screen Control System. De kast start binnen enkele tellen op en de airflow is af te lezen op het display. Deze airflow is zelf te monitoren via ditzelfde Touch Screen display.

Voordelen:
– géén ventilatiekanaal nodig
– plug & play, geen installatiekosten
– 10 verschillende lters, combinaties mogelijk
– diverse uitvoeringen en afmetingen
– energiezuinig, laag geluidsniveau

Geschreven door

Dupa Veiligheidstechniek

Gecertificeerde product oplossingen voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen Lees meer