Binnen 5 minuten direct inzicht in perslucht of stikstofverbruik!

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
25 juli 2022
Article image of: Binnen 5 minuten direct inzicht in perslucht of stikstofverbruik!

Geveke introduceert nieuwe clamp flowmeter met een geïntegreerde montage kit waarmee de flowmeter gewoon tijdens productie gemonteerd kan worden zonder het systeem drukloos te hoeven maken. De flowmeter werkt op basis van thermische massameting, waarbij de sensoren met het medium contact moeten maken. Om dit te realiseren moeten er dus twee kleine gaatjes van ca. 3 mm door de buiswand geboord worden.

Hoe gaat dit in praktijk?
De stalen klemringen van de flowmeter worden om de leiding gemonteerd, waarna er via een kleine afsluiter de gaten door de buiswand worden geboord. Hierbij worden de vrijgekomen metaaldeeltjes via een afblaasdemper naar buiten geblazen en opgevangen. Na het boren wordt het boortje uit de kraan getrokken en wordt de kraan dichtgezet. De sensoren van de flowmeter worden in de juiste stand gepositioneerd en via de kraantjes door de buiswand naar binnen gebracht, om contact te maken met het medium. Vervolgens wordt de behuizing van de flowmeter vergrendeld, voedingsspanning op de meter gezet en is het gebruiksklaar.

Deze type flowmeters zijn leverbaar vanaf DN15 t/m DN200 en kunnen toegepast worden op koolstof staal, RVS, koper en aluminium leidingen.
De flowmeter is uitgevoerd met een rode display. Voor externe koppeling zijn Modbus RTU-, puls- en mA-uitgangen beschikbaar. Gebruikt u meerdere flowmeters en eventueel andere sensoren, dan kan Geveke een standalone datalogger leveren die lokaal uitgelezen kan worden eventueel met koppeling op ons Geveke Connect portaal voor remote monitoring, rapportages en alarmmeldingen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark