Brandweer Amsterdam-Amstelland wint Ultimo Award 2016

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Brandweer Amsterdam-Amstelland wint Ultimo Award 2016

Tijdens het Ultimo Congres 2016, donderdag 14 april in ’t Spant! Bussum, is Brandweer Amsterdam-Amstelland gekozen tot de winnaar van de Ultimo Award 2016. Daarmee liet de organisatie de drie overige genomineerden (Istimewa, Maasvlakte Olie Terminal en Apotheek Haagse Ziekenhuizen) achter zich. De ruim 750 bezoekers, die met behulp van hun smartphone konden stemmen op de genomineerden, waardeerden de stapsgewijze professionalisering bij de veiligheidsorganisatie het hoogst.

Stapsgewijze professionalisering
De zoektocht naar ondersteunende software was in eerste instantie gericht op vastgoedbeheer. Tijdens de implementatie van de Ultimo software werd snel duidelijk dat er veel voordeel behaald kon worden door ook andere bedrijfsonderdelen, geïntegreerd in de software onder te brengen.
Naast vastgoedbeheer wordt de software ook ingezet voor het onderhoudsbeheer van het wagenpark en het beheer van het materieel en de inventaris. Ook de facilitaire processen, zoals het reserveren van zalen, auto’s en parkeerplaatsen, aanvragen voor logistiek transport en het melden van storingen worden met behulp van de software geregeld.

Voordelen
Dankzij de geïntegreerde aanpak werkt iedereen met één systeem, wat heeft geleid tot een betere interne afstemming. De inzet van de Ultimo software heeft eveneens geleid tot meer grip, kostenbeheersing en (cruciale) gegarandeerde beschikbaarheid van materiaal.
Cor Pannekoek (Coördinator Materieel) en Bertus Bosman (Manager Facilitaire Ondersteuning) zijn erg blij met het winnen van de Ultimo Award: ,,Het winnen van de Ultimo Award is een waardering voor de inzet van onze mensen, die de implementatie van Ultimo tot een succes hebben gemaakt.”

Geschreven door

Logo van:Brandweer Amsterdam-Amstelland wint Ultimo Award 2016

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer