Camozzi Automation opent nieuw distributieknooppunt

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Camozzi Automation opent nieuw distributieknooppunt

Camozzi Automation – onderdeel van de Camozzi Group – heeft een nieuw volautomatisch logistiek knooppunt geopend in Brescia. Een state-of-the-art logistieke hub, die de opslagcapaciteit van afgewerkte producten en goederenbehandeling aanzienlijk zal verhogen en hét distributiecentrum van Camozzi Automation zal worden voor heel Europa.

“Een strategische investering ter waarde van ongeveer 9 miljoen euro, die onderdeel is van een verdergaand ontwikkelingsbeleid dat er niet alleen op gericht is om van de logistiek een concurrentievoordeel te maken, maar ook om de productiecapaciteit van de fabrieken van het bedrijf te verhogen dankzij een efficiënter gebruik van de ruimte en de stroomlijning van de interne lay-out, met alle positieve effecten van dien voor de werkgelegenheid”, aldus Lodovico Camozzi, voorzitter en Chief Executive Officer van de Camozzi Group. Hij voegt eraan toe: “Het nieuwe distributiecentrum van maar liefst 5.000 m2 zal een belangrijke troef zijn om de activiteiten van het bedrijf en onze huidige en toekomstige groeidoelstellingen te ondersteunen en zal ons in staat stellen onze klanten een directe, wijdverspreide, snelle, stipte en efficiënte bevoorradingsdienst te garanderen.”

Dankzij de invoering van een nieuwe generatie geautomatiseerde systemen zal de nieuwe fabriek in een enkele shift evenveel goederen kunnen afhandelen als voorheen gedurende drie ploegendiensten, en met een uiteindelijke verwerkingscapaciteit die tien keer hoger ligt.

Het onderscheidende kenmerk van de distributie hub is het innovatieve Cuby Multishuttle systeem van SSI Schaefer, de eerste installatie in Italië, aangedreven door AI Models (Artificial Intelligence). Deze technologie omvat het gebruik van evenveel shuttles als er schapniveaus zijn, met een verwerkingscapaciteit die 3-4 keer groter is dan één traditionele SRM-machine.

Het hart van het systeem is de WMS warehousemanagementsoftware, geïntegreerd met het ERP-systeem. De uiteindelijke oplossing is ontwikkeld om de efficiëntie van de typische processen van een logistieke hub te verhogen en om workflows te ontwikkelen die de operatoren begeleiden bij de tijdige uitvoering van orders volgens de specificaties van elke klant – Just in Time, waardoor het risico op fouten bijna tot nul wordt teruggebracht.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Camozzi Automation B.V.

Camozzi Automation behoort tot de grootste Europese producenten van pneumatische en elektrische aandrijvingen en heeft daarnaast een compleet programma vacuüm producten. Sinds de oprichting in 1964 heeft Camozzi zich ontwikkeld... Lees meer