Copa-Data actieve partner in gezamenlijk HMI 4.0 project

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Copa-Data actieve partner in gezamenlijk HMI 4.0 project

Hoe zullen Human Machine Interfaces (HMIs) er in de toekomst uit gaan zien? En hoe kunnen operators zelf optimaal gebruik kunnen maken van systemen die beïnvloed worden door user-generated operational aids? Het gezamenlijke project ”HMI 4.0’ van Fraunhofer Institute for Labor Economics and Organization (Fraunhofer IAO)is gericht op het beantwoorden van deze vragen. De software specialisten van Copa-Data stellen zich beschikbaar voor de knowhow en zijn software partner voor deze bedrijfstakoverkoepelende, innovatieve samenwerking.

In een trend study heeft Fraunhofer IAO de meest belangrijk te overwegen gebieden geïdentificeerd en onderzocht voor succesvolle mens / machine-interactie tijdens de productie. De studie verschaft inzicht in ergonomisch HMI ontwerp en de integratie van nieuwe technologieën zoals sociale media, interactie en technologie van herkennings-software. Project Manager Dr. Matthias Peissner van Fraunhofer IAO legt uit: ”In de toekomst zal het doel van HMIs verder gaan dan enkel monitoring en bediening. HMI’s zullen ook gaan fungeren als platform voor het team waar coöperatieve besluiten, kennisopbouw en probleemoplossing plaatsvinden. We ontwikkelen op maat gemaakte benaderingen in het HMI 4.0 innovatienetwerk. Dit is hoe we onze partners kunnen helpen bij het bereiken van competitief voordeel”

Het gezamenlijke HMI 4.0 project werd opgericht na de trend study en loopt van eind 2014 tot mei 2016. Bedrijven die met complexe productie-installaties werken, machinefabrikanten evenals software en technologie bedrijven zoals Copa-Data participeren in het project. Samen ontwikkelen ze in hoeverre, in tijden van industrie 4.0, gebruiker gegenereerde operationele hulp kan worden geïmplementeerd in de HMI’s van de toekomst. Het project belicht de nuttige opties van het HMI ontwerp en prestaties in zoveel perspectieven als mogelijk.

Geschreven door

SigmaControl BV

Lees meer