De geavanceerde asset- en maintenance management technologie van IFS Ultimo is van cruciaal belang in de digital transformatie van Orkla

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
91 bekeken 25 april 2023
Article image of: De geavanceerde asset- en maintenance management technologie van IFS Ultimo is van cruciaal belang in de digital transformatie van Orkla

Nieuwe software-implementatie faciliteert de nauwkeurige sturing op KPI’s en budgetten en autonome supportfuncties.

Het Enterprise Asset Management-platform (EAM) van IFS Ultimo is door Orkla geselecteerd om de werkzaamheden voor projecten te beheren in hun vestiging in Filipstad in Zweden. De vestiging maakt momenteel gebruik van de cloud-gebaseerde oplossing om te zorgen dat onderhoudstaken in de vestiging efficiënt en effectief worden uitgevoerd. Andere functies van de software zullen op een later moment worden uitgerold bij andere afdelingen binnen de organisatie.

Als één van de meest vooraanstaande investeerder in merken en conceptoplossingen voor supermarkten, drogisterijen, bakkerijen en catering, heeft Orkla 15 productiefaciliteiten in Zweden. Deze zijn voornamelijk gericht op voedsel- en hygiëneproducten. De organisatie heeft als doel gesteld te willen bijdragen aan het oplossen van wereldwijde gezondheids- en milieu-uitdagingen door het ontwikkelen van gezondere voedselproducten, het verminderen van voedselafval, het beperken van broeikasgasemissies en het op de markt brengen van producten, die bijdragen aan een circulaire economie. Om aan te sluiten op deze ambities, had Orkla een nieuwe software-oplossing nodig na 25 jaar vertrouwd te hebben op hetzelfde computerized maintenance management-systeem (CMMS).

“Met onze intentie om de volledige digitale transformatie van onze vestiging in Filipstad te realiseren, kon ons oude CMMS-systeem de groeiende eisen van de organisatie niet meer aan,” legt Jack Delang, Process Improvement Manager bij Orkla, uit. “We kregen te maken met onverwachte systeemstoringen, wat tot dure verstoringen heft geleid. Wat we nodig hadden was een gebruiksvriendelijk platform om ons te helpen onze onderhoudsprojecten te stroomlijnen en te groeien als bedrijf.”

De eerste keer dat Orkla over IFS Ultimo hoorde, was via de gezamenlijke partner Good Solutions. Door de samenwerking met Good Solutions, heeft IFS Ultimo kunnen uitbreiden in de Noordse regio, meer lokale kennis opgedaan over de eisen van klanten en de klanten kunnen voorzien van een lokaal aanspreekpunt.

“IFS Ultimo heeft krachtige functies om preventief onderhoud en onderhoudsplanningen te beheren, en kan een grote rol spelen door onderdeel te worden van Manufacturing Operations Management. Daarnaast is IFS Ultimo vergeleken met de concurrentie ook beter ontwikkeld als bedrijf door snel te reageren, persoonlijk contact en betrouwbare support. Het potentieel van IFS Ultimo en hun algemene professionele houding waren de belangrijkste redenen voor onze keuze,” aldus Delang.

Met de innovatieve technologie en functionaliteiten helpt de software bij de optimalisatie van onderhoudsbeheer. Hierdoor heeft de klant meer structuur en grip op de assets, krijgen ze meer inzicht om betere beslissingen te nemen en resultaten te leveren en zijn ze in staat de kostenbeheersing te verbeteren.

Delang sluit af met: “We werken nu al bijna een maand praktisch moeiteloos met Ultimo. We zijn erg onder de indruk van de structuur en reactietijd en alle flexibele mogelijkheden om de fundamentele structuur te wijzigen. Op deze manier kan de software op de beste manier toegepast worden om te voldoen aan de eisen van de organisatie. De klanttevredenheid vanuit het projectteam is al vanaf de eerste gesprekken erg hoog. Dit is een groot compliment voor het IFS Ultimo-team. Ik kijk uit naar de komende periode, waarin we kunnen gaan beginnen nieuwe functies van IFS Ultimo toe te passen op de onderhoudsafdeling, en later op de rest van de organisatie die nog niet de mogelijkheid hebben gehad met de software te werken.”

“We zijn erg blij dat Orkla het EAM-platform van IFS Ultimo heeft gekozen voor de vestiging in Filipstad. Door met ons te werken, legt Orkla de basis om meer efficiëntie te behalen in projecttaken, en gelijktijdig de onderhoudskosten te verlagen,” legt Marco Parnela, Business Development Manager bij IFS Ultimo, uit. “Dit is nog maar het begin voor Orkla. De implementatie van de software bij andere afdelingen binnenkort zal leiden tot verbeterde samenwerking tussen de operators en de onderhoudsafdeling.”

Geschreven door

Logo van:De geavanceerde asset- en maintenance management technologie van IFS Ultimo is van cruciaal belang in de digital transformatie van Orkla

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer