Discussiëren over arbeidsmarkt en procesintensificatie

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Discussiëren over arbeidsmarkt en procesintensificatie

In Amsterdam RAI vindt van 25 t/m 28 september a.s. HET Instrument plaats. De technologiebeurs is opgedeeld in drie aandachtsgebieden: Industriële Automatisering, Industriële Elektronica en Laboratoriumtechnologie.
Eind augustus hadden zich al bijna 7000 bezoekers zich gemeld.

Ook dit jaar is er op HET Instrument weer een paviljoen met leveranciers van industriële instrumentatie. In het paviljoen laten acht bedrijven zien wat op dit moment ‘State-of-the-Art’ is. De instrumenten die nu beschikbaar zijn, hebben intelligentie en communicatie aan boord, meten en regelen vaak verschillende grootheden tegelijk, doen veel aan zelfkalibratie en signaleren ook zelf of ze al dan niet aan onderhoud of vervanging toe zijn. Toegenomen nauwkeurigheid en mogelijkheden tot ‘predictive control’: het zorgt met elkaar voor optimalisatie van bestaande processen maakt tegelijk mogelijk processen te regelen en producten voort te brengen waarvan we eerder niet konden dromen. Belangrijk aspect bij de instrumentatieleveranciers op HET Instrument is ook de veranderende rol van de leverancier. Naarmate de kennis van instrumentatie industriële bedrijven schaarser wordt, verwacht de eindgebruiker meer van de leverancier. De exposanten die op HET Instrument staan, profileren nadrukkelijk de service die zij in dit opzicht hebben ontwikkeld en aanbieden. Belangrijke reden om tijdens de beurs elkaar te ontmoeten, is juist het met elkaar ontdekken wie welke rol kan invullen in het proces van engineering tot en met de operatie van fabrieken.

Seminars
`Een andere footprint voor de procesindustrie voor nieuwe processen, een betere marktpositie en hoger rendement, met dank aan nieuwe generaties instrumentatie- en controltechnologie`
Hier draait het om op het seminar op donderdagmiddag 27 september, in zaal G104.

De arbeidsmarktproblematiek komt ook regelmatig aan bod. Zo is er voor het eerst HET Carrièreplein. In een speciaal daarvoor gereserveerd gedeelte op de beursvloer in hal 1 kunnen specialisten en ervaren, hoogopgeleide professionals op de arbeidsmarkt de laatste vacatures bekijken en direct met bedrijven als People in Science, Checkmark, Thema Group, Bast Techniek en Wepro contacten leggen. Ook kunnen bezoekers zich direct inschrijven bij de specifieke vacaturewebsites met de vacatures voor Bèta`s.

Op donderdagochtend 27 september, in zaal G106 staat het onderwerp ‘Onderwijs als kritische succesfactor voor industriële activiteit in Nederland’ centraal. Hier proberen sprekers en toehoorders de weg te vinden naar Werken aan sterk & aantrekkelijk imago, sturen van gewenste instroom en kwaliteit.

Een bezoek aan HET Instrument 2012 is gratis, wanneer men zich van te voren aanmeldt. Dit kan via de externe link hieronder.

Geschreven door

FHI, federatie van technologiebranches

FHI is het collectief van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouw automatisering, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Het collectief functioneert... Lees meer