FLIRs nieuwe, flexibele spoelstroomtang

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
38 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: FLIRs nieuwe, flexibele spoelstroomtang

FLIR Systems introduceert de nieuwe CM55/57 flexibele stroomtangen en de TA72/74 universele, flexibele stroomsonde-accessoires voor elektrische toepassingen. Dankzij hun smalle, flexibele spoelen kunnen elektriciens met deze nieuwe instrumenten nauwkeurige metingen verrichten in nauwe, ongemakkelijke plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn met een traditionele stroomtang met harde kaken.

De CM55/57 flexibele stroomtangen en TA72/74 universele, flexibele stroomsonde-accessoires kronkelen gemakkelijk rond obstakels en laten de meest nauwkeurige metingen en aflezingen toe, bovenop de 3000A AC stroom voor meerdere conductormetingen. Beide producten zijn verkrijgbaar in 10” flexibele spoellengtes, gemakkelijk te manoeuvreren en compact in gebruik, of 18” flexibele spoellengtes voor grotere en meerdere conductormetingen, dubbele omwikkeling en meting, en diepere toegang. De CM55/57 en TA72/74 zijn draagbaar, licht, en robuust gebouwd om bestand te zijn tegen een val van 3 meter, en hebben ook twee heldere LED werklichten om te verlichten tijdens het aflezen in slecht verlichte locaties of in diepe, overvolle kasten.

“FLIRs nieuwe flexibele stroomtangen werden ontworpen om bij te dragen aan de veiligheid en aan het gebruiksgemak tijdens elektrische inspecties. Ze maken het gemakkelijker om metingen te verrichten rond meerdere geleidingen, overvolle kasten, nauwe schakelapparatuur, grote stroomrails en bedradingen,” volgens Rickard Lindvall, Vice President en General Manager van FLIRs Instruments segment. “Diegenen die al een stroomtang hebben, maar dezelfde flexibiliteit van de CM55 of CM57 willen, kunnen de meeste digitale multimeters of stroomtangen koppelen aan de TA72 of TA74 sonde en zo gemakkelijker inspecteren en navigeren.”

De CM55/57 stroomtangen hebben Bluetooth® communicatie om vanop afstand te kunnen aflezen en data door te sturen naar iOS® en Android™ toestellen via de FLIR Tools mobiele app. Zo kan data snel en meteen ter plaatse gedeeld en geanalyseerd worden. Het is zelfs mogelijk om meerdere toestellen draadloos te connecteren en zo vanop afstand multifase systemen te bekijken. De TA72 en TA74 sonde accessoires zijn uitgerust met een standaard banaanstekker en voltage signaaluitgang, en dus zijn ze compatibel met digitale multimeters en stroomtangen van om het even welk merk.

Alle modellen zijn verkrijgbaar vanaf 15 juni via de deelnemende FLIR distributeurs en dealers, voor de volgende prijzen (exclusief btw):

CM55 Flexibele Stroomtang met Bluetooth, 10”: €199 (exclusief btw)
CM57 Flexibele Stroomtang met Bluetooth, 18”: €224 (exclusief btw)
TA72 Universele Flexibele Stroomsonde, 10”: €159 (exclusief btw)
TA74 Universele Flexibele Stroomsonde, 18”: €179 (exclusief btw)

Klik op de link hieronder voor meer informatie en om een distributeur te vinden.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

FLIR Systems

FLIR Systems is een pionier en wereldwijd marktleider op het vlak van commerciële infraroodcamera's en levert al 50 jaar thermografische en nachtkijkerapparatuur voor toepassingen in de wetenschap, industrie, ordehandhaving en... Lees meer