FOCUS-1: De eerste intelligente “procesnode”

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
2 november 2022
Article image of: FOCUS-1: De eerste intelligente “procesnode”

De door KROHNE en SAMSON gezamenlijk ontwikkelde FOCUS-1 slimme “procesnode” is specifiek ontwikkeld voor Industrie 4.0. Dit multifunctionele SMART flow control instrument combineert sensoren, aandrijving en regelfunctionaliteit in één apparaat. Door gelijktijdig debiet, druk en temperatuur te meten en de klepfunctie onafhankelijk te regelen, kunnen alle gespecificeerde set points nauwkeurig en betrouwbaar worden geregeld. Op deze manier kan het device fungeren als een autonoom regelventiel voor gedecentraliseerde regeltaken. Dit maakt FOCUS-1 de ideale slimme besturingseenheid voor de autonome fabriek.

Toegepaste innovaties
– FOCUS-1 integreert vier fysieke procescomponenten in één. Net als een conventioneel regelsysteem, maar met minder fysieke aansluitpunten, afzonderlijke componenten, kabels en software.
– Door de integratie van deze componenten kunnen debiet- of andere procesparameters in het device als setpoint worden genomen. Dit resulteert in een vereenvoudiging van de I/O & PLC infrastructuur.
– Geïntegreerde vrij configureerbare alarmen verhogen de levensduur van het product en zullen uitvaltijd van de processen verminderen. Door het gebruik van digitale onderhoudsmodellen (Digital Twin), zijn mechanische redundanties overbodig. Het online dashboard geeft real time inzicht in het device en het proces van de klant.

Awards
Het apparaat werd voor het eerst gepresenteerd in september 2019, waar het de Red Dot Design Award won in de categorie Industrial Equipment, Machinery en Automation voor besturingssystemen. Onlangs hebben FOCUS-ON, KROHNE en SAMSON met FOCUS-1 overtuigend nog tijdens de WoTS 2022 de TechAward 2022 in de categorie World of Automation gewonnen.

Voor meer informatie over FOCUS-1/FOCUS-ON, klik op “Meer info FOCUS-ON”.

Watch article video icon.arrow--dark Meer info FOCUS-ON icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:FOCUS-1: De eerste intelligente “procesnode”

SAMSON REGELTECHNIEK B.V.

SAMSON REGELTECHNIEK adviseert, levert en verricht service aan SAMSON regelventielen en veiligheidsafsluiters voor procesinstallaties in Nederland. Ook bieden wij Industrie 4.0 softwareoplossingen voor het monitoren van regelventielen in een plant. Lees meer