Food contact toepassingen (EG) 1935-2004 nu mogelijk

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Food contact toepassingen (EG) 1935-2004 nu mogelijk

ASCO introduceert een reeks roestvast stalen klepafsluiters voor toepassingen waarbij direct contact met voedsel plaatsvindt. De afsluiters zijn voorzien van certificeringen waardoor bevestigd wordt dat zij voldoen aan de relevante Europese en Amerikaanse regelgeving op het gebied van food contact.

“Door beide certificeringen aan te bieden, met een volledige lijst van de onderdelen die in contact komen met de media en etikettering van de producten die bevestigen dat wij voldoen aan de eisen van deze normen, garanderen wij onze klanten dat zij de juiste keuze hebben gemaakt“, zegt Benoit STEPHAN, Food & Bev Industry Manager. “Onze klepafsluiters hebben zich al bewezen in diverse industriële sectoren. De toevoeging van deze certificering betekent dat onze klanten in de voedings- en drankenindustrie nu hun processen kunnen transformeren door te profiteren van de extreme betrouwbaarheid, flexibiliteit en prestaties die deze reeks afsluiters bieden.”

Volledig gecertificeerd volgens de eisen van de Europese (EG) 1935-2004 en de USA Food and Drug Administration (FDA) CFR21 food contact regelgeving, kunnen de DN10 tot DN65 afsluiters worden gebruikt voor de sturing van additionele vloeistoffen in voedingsprocessen waar de stromende media in contact komt met voedingsstoffen. Daarnaast voldoen de afsluiters ook aan de (EG) 10/2011 normen voor kunststof materialen die in aanraking kunnen komen met voedingsstoffen, en deze zijn gefabriceerd volgens de (EG) 2023/2006 norm voor Good Manufacturing Practice. Net als vele andere ASCO producten voldoen de afsluiters eveneens aan de RoHS 2 (EU) 2011/65 norm die het gebruik van gevaarlijke stoffen beperkt.

De afsluiters zijn robuust in design, bieden een groot debiet en prestatievermogen dankzij het 90 graden ontwerp van de zitting en zijn beschikbaar met een brede reeks opties. Ze zijn gemakkelijk te selecteren en installeren en de drukgestuurde afsluiters zijn verkrijgbaar voor aan/uit applicaties en alwaar proportionele regeling vereist is. De roestvast stalen afsluiters vormen een onderdeel van het uitgebreide pakket Fluid Automation oplossingen van ASCO.

Geschreven door

EMERSON - ASCO CONTROLS BV

Emerson (NYSE: EMR), gevestigd in de V.S., St. Louis, Missouri, is een mondiaal technologie- en engineeringsbedrijf met innovatieve oplossingen aan klanten in industriële, commerciële en residentiële markten. De BU Emerson... Lees meer