GEFA distributeur van Saffix

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: GEFA distributeur van Saffix

Recent is GEFA Procestechniek Nederland de distributeur voor Saffix – Splash Protection voor Nederland. De Saffix productlijn biedt bescherming voor flensverbindingen, die wordt vereist bij pijpleidingen met transport van gevaarlijke vloeistoffen, zoals zuren, logen of brandbare vloeistoffen (overeenkomstig TRbF 50 § 8.3.)

‘’Overal waar leidingen gevaarlijke chemicaliën transporteren , bestaat het risico, hoe klein dan ook, dat de flensverbinding kan gaan lekken. Hierdoor ontstaat een potentieel gevaar voor de omgeving en het personeel’’, aldus Hans Warnaar, managing director bij GEFA Procestechniek Nederland.

Het ”Saffix” systeem is een eenvoudig ontwerp dat bestaat uit een robuuste riem met absorptieweefsel en klittenbandsluiting, voorzien van een verende roestvaststalen montagebeugel die ter plekke kan worden geïnstalleerd zonder speciaal gereedschap. Het zachte weefsel van de band bevat fijne micro lussen die fungeren als een ”spons”. In geval van een defecte flensafdichting, worden vloeistoffen in de richting van de pijpleiding omgebogen, met gelijktijdige drukafbouw, weg van het personeel en andere installaties.

Saffix – Splash Protection is leverbaar in DIN en ANSI maatvoering in drie verschillende materiaalsoorten: in polyamide, polypropylene en polyamide met integrale PTFE afsluitlaag.

GEFA is al 50 jaar toonaangevend producent van hoogwaardige afsluiters zoals vlinderkleppen, kogelkranen, plaatafsluiters, terugslagkleppen, alsmede leverancier van aanverwante artikelen zoals appendages, aandrijvingen, etc. Daarnaast heeft GEFA ook varianten met koel- of verwarmingsmantel, met gecertificeerde fire safe-, anti static-voorzieningen, ATEX, SIL en naar wens gemodificeerde uitvoeringen. De omvangrijke materiaalvoorraad (5 miljoen euro) garandeert een korte productie- en leveringstijd.

Gefa’s vlinderkleppen zijn ook beschikbaar in Tri-Excentische uitvoeringen voor absoluut lekvrij afdichten bij hoge temperaturen. Alsmede zijn veel van de producten leverbaar in diverse materialen zoals Hastelloy, Titanium, Super Uranus B, etc. Sinds 1992 volgens En iso 9001 gecertificeerd.

Geschreven door

GEFA Procestechniek Nederland

GEFA is al 50 jaar toonaangevend producent van hoogwaardige afsluiters zoals vlinderkleppen, kogelkranen, plaatafsluiters, terugslagkleppen, alsmede leverancier van aanverwante artikelen zoals appendages, aandrijvingen, etc. Daarnaast heeft GEFA ook varianten met... Lees meer