Hitma neemt instrumentatiespecialist ATAL over

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Hitma neemt instrumentatiespecialist ATAL over

Hitma Groep B.V. (Uithoorn) heeft 20 juli jongstleden ATAL B.V. (Purmerend) overgenomen. Specialistisch instrumentatieleverancier ATAL, opgericht in 1994 door Marcel Dix en Perry van Helvoort, zal als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Oud-directeur Perry van Helvoort blijft werkzaam in de onderneming. Indutrade heeft voor deze add-on acquisitie gekozen op basis van overeenkomsten in het productaanbod van ATAL en Hitma Instrumentatie en de mogelijkheid tot backoffice-ondersteuning door Hitma.

Assortiment en applicaties
ATAL levert onder andere monitoringsystemen, datarecorders, hoogwaardige sensortechnologie en instrumenten voor een grote diversiteit aan applicaties. De producten worden in gezet voor meting en registratie van onder andere luchtkwaliteit, processignalen, energieparameters, CO2 en water- en gasdruk. Ook voor verhuur en (her)kalibratie van meetinstrumenten kan men bij ATAL terecht.

De klanten van ATAL zijn actief in uiteenlopende marktsegmenten. Van oorsprong is het bedrijf leverancier van meetinstrumenten voor installatietechniek en analyse van de kwaliteit van het binnenklimaat. ATAL-instrumentatie wordt tegenwoordig ook ingezet voor wetenschappelijke doeleinden, binnen de ICT of voor metingen in het kader van de HACCP- en GLP/GMP-regelgeving binnen onder meer de voedingsmiddelen- en procesindustrie en in (ziekenhuis)laboratoria.

ATAL-apparatuur wordt ook toegepast om urgente problematiek in kaart te brengen of kritische processen beheersbaar te maken. Denk hierbij aan temperatuurmetingen aan tapwaterinstallaties om legionellabesmetting te voorkomen en de bewaking van het kritische CO2-niveau in scholen en kinderdagverblijven, waarvoor ATAL een speciale CO2-signaalmeter heeft ontwikkeld. Ook tijdens de huidige coronacrisis blijkt hoe belangrijk het is ruimtes optimaal te ventileren op basis van het CO2-niveau als parameter.

Nieuwste technologie
Om klanten ook in de toekomst van dienst zijn, is het implementeren van nieuwe of verbeterde technologieën voor ATAL belangrijk. Een voorbeeld is het Wireless-Probes-pakket; een totaalpakket van draadloze sensoren. Ook ATAL’s online platform OnlineSensor past in de strategie om te blijven innoveren. Gebruikers kunnen via OnlineSensor bijvoorbeeld 24/7 binnenklimaatparameters zoals CO2, temperatuur en barometrische druk op afstand monitoren en managen. Ten aanzien van de communicatie met meetinstrumenten volgt het bedrijf de laatste ontwikkelingen op de voet. De slimme sensoren van ATAL kunnen via IoT-netwerken, WiFi- of GPRS-communicatie met het platform connecteren.

Kalibratieservice
Naast de levering van meetinstrumenten is ATAL ook aanspreekpunt voor kalibratie- en onderhoudswerkzaamheden aan meetapparatuur. De kalibraties worden uitgevoerd volgens stringente procedures waarbij de werkwijze is terug te voeren is op erkende NEN- of ISSO-normen.

Website Atalicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hitma neemt instrumentatiespecialist ATAL over

Hitma B.V.

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in ieder bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden.... Lees meer