IFS Ultimo erkend voor beste operatorgestuurde onderhoudsoplossing

icon.highlightedarticle.dark Maintenance management software
Laatste wijziging: 3 juni 2024
Best Operator Driven Maintenance Solution
Best Operator Driven Maintenance Solution | Foto: IFS Ultimo

Met trots kondigen we aan dat IFS Ultimo de gerespecteerde Solution Award voor ‘Best Operator Driven Maintenance Solution’ heeft ontvangen tijdens de Reliability Conference in Seattle op 14 mei 2024.

Onze krachtige EAM-oplossing stelt meer dan 100.000 tevreden technici en operators die wereldwijd 15 miljoen bedrijfsmiddelen ondersteunen in staat om relevante informatie ter plekke te raadplegen en te verwerken, en uiteindelijk beter samen te werken.

Beste operatorgestuurde onderhoudsoplossing

“We zijn erg blij dat we de prijs voor Best Operator Driven Maintenance Solution hebben gewonnen”, zegt Johan Made, CEO van IFS Ultimo. “Onze aanpak biedt niet alleen een uitgebreide EAM-oplossing, maar betrekt operators ook bij eenvoudige onderhoudsactiviteiten, wat de kennisoverdracht verbetert en de efficiëntie en winstgevendheid verhoogt. Het is een win-win voor alle betrokkenen.”

IFS Ultimo streeft ernaar oplossingen te leveren die een betere samenwerking tussen Onderhoud, Veiligheid en Operaties mogelijk maken. IFS Ultimo EAM wordt wereldwijd door meer dan 2000 klanten gewaardeerd om zijn gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige aanpasbaarheid aan de behoeften van klanten.

Meer samenwerking tussen teams

Het verminderen van storingen aan apparatuur en het minimaliseren van stilstandtijd is de sleutel tot een hogere productiviteit en efficiëntie in de industriële productie. Tegelijkertijd moeten de onderhoudskosten binnen de perken blijven en moet de veiligheid van alle betrokkenen gegarandeerd zijn. Samenwerking tussen teams is een kritieke factor om dit te bereiken. Het gebruik van de EAM-software van IFS Ultimo helpt de datasilo’s en communicatiekloven tussen onderhoud, veiligheid en operatie te elimineren.

Heel vaak zijn er situaties waarin onderhoud en operatie elkaar de schuld geven wanneer machines het laten afweten. Er is onvoldoende kennisoverdracht en er wordt te weinig gebruikgemaakt van elkaars capaciteiten. Ook wordt de veiligheidsafdeling soms verweten te ver van de praktijk af te staan en zich alleen met audits bezig te houden. Dit zijn veel voorkomende klachten die voort kunnen komen uit een slechte cross-functionele samenwerking.

Hoe kun je dit verbeteren?

  • Stel dezelfde doelen
  • Erken dat je elkaar nodig hebt
  • Faciliteer gestructureerde communicatie
  • Verbeter storingsmeldingen
  • Coördineer en gebruik geplande uitvaltijd.

Om de samenwerking en efficiëntie verder te verbeteren, biedt IFS Ultimo EAM-software ook een uitgebreide Operations-suite. Deze suite bevat toegankelijke functionaliteit voor Shift Handover, Downtime Registration en Autonomous Maintenance om operations/productie te betrekken bij onderhoud, het verzamelen van informatie en het stroomlijnen van uw processen.

Voordelen op een rij

Klanten van IFS Ultimo EAM profiteren van:

  • Gestructureerde communicatie en papierloze vergaderingen tussen teams en ploegen
  • Verbeterde efficiëntie door operators te betrekken bij onderhoudstaken
  • Betere beschikbaarheid en betrouwbaarheid, wat resulteert in meer omzet en marges

Geschreven door

Logo van:IFS Ultimo erkend voor beste operatorgestuurde onderhoudsoplossing

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer