IFS Ultimo verbetert veiligheid en standaardisering in de Bristol Port Company

icon.highlightedarticle.dark Maintenance management software
131 bekeken 21 mei 2024
The Bristol Port Company
The Bristol Port Company | Foto: IFS Ultimo

De Bristol Port Company benaderde IFS Ultimo om de veiligheid in de haven te verhogen, complexiteit te verminderen en standaardisering mogelijk te maken. Als een belangrijke nationale asset en een grote economische aanjager voor de zuidwestelijke regio van het Verenigd Koninkrijk, draagt de haven van Bristol (samen met de bedrijven op het haventerrein) meer dan £ 1 miljard bij aan het BNP van het Verenigd Koninkrijk.

Coördinatie haven processen

Elk jaar verwerkt Bristol Ports meer dan 3 miljoen ton aan droge bulkgoederen, 550.000 motorvoertuigen, 27% van alle geïmporteerde vliegtuigbrandstof in het VK en 25% van alle geïmporteerde diervoeders. Met het doel om alle processen te coördineren en te vereenvoudigen is Bristol Port gestart met de implementatie van de IFS Ultimo Enterprise Asset Management-oplossing (EAM). Dit betekende onder andere het vervangen van het bestaande onderhoudsmanagementsysteem en meer dan 50 databases en spreadsheets.

Implementatie samen met DNASTREAM en IFS Ultimo

De IFS Ultimo-implementatie is gedaan door implementatiepartner DNASTREAM. De belangrijke werkvergunningenimplementatie om werkvergunningen af te kunnen handelen om beter inzicht in gevaarlijke en niet-gevaarlijke jobs te creëren werd gedaan door IFS Ultimo. DNASTREAM nam alle andere aanpassingen en configuraties voor zijn rekening.

“Na de implementatie bleek IFS Ultimo EAM makkelijk in gebruik en maakte het onze gehele asset management aanpak veel makkelijker dan het voorheen was,” legt Richard Ashley-Smith, Asset Manager bij de Bristal Port Company, uit.

Uniform systeem waar iedereen mee kan werken

Bristol Port gebruikt nu een brede selectie aan IFS Ultimo EAM-modules zoals Asset Management, Voorraadbeheer, meerdere HSE-modules, Werkorderbeheer, Periodiek onderhoud, Projectmanagement en Rapportages. Daarnaast is IFS Ultimo volledig geïntegreerd met Microsoft Power BI.

Deze uniforme oplossing stelt Bristol Port in staat om tegelijkertijd 150 Full User licenties te gebruiken voor operations, onderhoud en zakelijke rollen, en meer dan 200 Self-Service User licenties te gebruiken voor andere personeelsfuncties en aannemers die werken voor Bristol Port.

Zakelijke beslissingen op basis van betere data

De implementatie van IFS Ultimo heeft ook de zakelijke processen van de haven verder ontwikkeld, waardoor het managementteam nu volledig beheer heeft over de verzamelde data. Door het kunnen vastleggen van verbeterde data, kan de Bristol Port Company goed geïnformeerde besluiten nemen op basis van accurate en betrouwbare informatie.

“We zijn erg tevreden over de algehele performance van de EAM-oplossing van IFS Ultimo, de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en hoe toekomstbestendig het ons maakt, ” legt Richard Ashley-Smith uit.

Geschreven door

Logo van:IFS Ultimo verbetert veiligheid en standaardisering in de Bristol Port Company

IFS Ultimo

IFS Ultimo is een SaaS EAM-oplossing van IFS gericht op onderhoud en veiligheid, en staat bekend om de snelle uitrol, het gebruiksgemak en de ongeëvenaarde terugverdientijd. Lees meer