JUMO lezing tijdens PPA 2017

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: JUMO lezing tijdens PPA 2017

Procesoptimalisatie is een actueel thema in de industrie. Dat geldt voor zowel de productie- als de procesindustrie. Dit evenement biedt u een schat aan mogelijkheden om uw procesoptimalisatie te bereiken.

Voor het management, de engineers en de operators in de industrie biedt het programma kennis en kunde voor het verbeteren van prestaties, efficiency en effectiviteit. Ook JUMO zal hier op in gaan en kennis met u delen op het gebied van sensor- en automatiseringstechnologie. Tijdens deze dag krijgt u een goed beeld van de automatiseringsoplossingen die JUMO de productie- en de procesindustrie te bieden heeft. Gedurende deze dag zullen diverse sprekers uit de productie- en procesindustrie aan het woord komen, wat zorgt voor een gevarieerd congresprogramma.

JUMO lezing tijdens het PPA evenement

Onze collega Dirk Kop zal een lezing verzorgen over draadloze digitale sensoren als drukbewaking in de productie omgeving.

Draadloze digitale sensoren worden binnen de proces automatisering steeds meer toegepast in de productie omgeving. Daar komen vaak grootheden zoals druk of temperatuur bij kijken, welke gemeten en bewaakt of gestuurd moeten worden. In deze lezing nemen we een kijkje in de praktijkcase van Doesburg Components.

Doesburg Components is een leverancier van hoogwaardige gietijzeren componenten. Deze componenten vinden hun toepassing in de truck, motoren en landbouwsector. Klanten van Doesburg zijn PACCAR, DAF, SCANIA, DEUTZ, LELY, DAIMLER. Voor deze klanten verzorgt Doesburg Components het complete proces van ontwikkeling tot aan het uitleveren van ”ready to use” eind componenten. De kwaliteit wordt gewaarborgd door het werken volgens ISO/TS 16949 certificering.

Tijdens het productieproces van een gietijzer component vindt er nabewerking plaats door middel van frezen. Een robot pakt de component vast en plaatst dit op de opspanmal, via druk wordt het component vast gezogen. Dit werkt prima zolang er een druk aanwezig is maar als de druk weg valt veroorzaakt dit kostbare problemen, zoals component beschadiging, frees beschadiging en stilstand.

Van Diepenbeek Hydrauliek (die zowel het hydraulisch onderhoud als de besturing van de verspaningsmachines/ freesbanken bij Doesburg Components verzorgt) heeft de opdracht gekregen om een draadloos drukbewaking systeem te ontwikkelen. Samen met JUMO hebben ze het project opgepakt en in deze lezing wordt er ingegaan op de aanpak hiervan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw toepassingen? Kom op 9 februari naar onze stand op evenementenlocatie Hart van Holland te Nijkerk. Wij verheugen ons op uw komst.

Geschreven door

Jumo Meet- en Regeltechniek BV

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. Fabricage van- en handel in meet- en regelapparatuur en met een eigen productie van temperatuursensoren. Apparatuur wordt volgens klantenspecificatie geassembleerd. JUMO: uiterst flexibel betreffende uitvoering... Lees meer