Liquiflo Polyguard: robuust versus chemische resistentie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Liquiflo Polyguard: robuust versus chemische resistentie

Hoe kan chemische resistentie en mechanische robuustheid gecombineerd worden in één tandwielpomp?

Liquiflo heeft hiervoor de Polyguard ontwikkeld, de ultieme oplossing om op een veilige en duurzame manier vloeistoffen gedoseerd te verpompen in een chemische industrieële omgeving. De Polyguard is een uitstekende keuze om mineralen en zuren te verpompen.

Chemische vloeistoffen kunnen erg corrosief zijn. Hierdoor is de resistentie van het pomphuis en de interne pomp componenten erg belangrijk. Kunststoffen zijn over het algemeen erg goed bestendig tegen de meest voorkomende zuren en/of basische vloeistoffen, maar ze zijn natuurlijk niet zo sterk als metalen zoals RVS.

De Liquiflo Polyguard is een robuuste schakel in uw installatie die ook goede ondersteuning biedt aan het leidingwerk. Dit komt doordat het pomphuis aan de buitenzijde van metaal is en het interne pomphuis van kunststof. Het interne pomphuis is van de superieure chemische resistentie van het Fluor-Polymeer (PFA). Dit zorgt voor een perfecte beschermlaag van het interne pomphuis tegen agressieve chemische vloeistoffen.

Vloeistoffen welke met de Liquiflo Polyguard te verpompen zijn: ijzerchloride, zwavelzuur, zoutzuur, salpeterzuur, natrium hypochloriet, chroomzuur, waterstof bromide, waterstof fluoride.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Verder BV

Passie voor pompen Pompen zijn het hart in veel bedrijfsprocessen. Daarom denken en handelen wij bij Verder vanuit de pompapplicaties, het proces en de specifieke klantwens. Op basis van die... Lees meer