Masterclasses energiebesparing op beurs in Antwerpen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Masterclasses energiebesparing op beurs in Antwerpen

Op 20 & 21 april 2016 opent Antwerp Expo de deuren voor technologiebeurzen Maintenance | Pumps & Valves.

Voor deze editie lanceert Easyfairs iets nieuws: Masterclasses, waar thema’s aan bod komen die onderhoudsdiensten dagelijks bezighouden. Interessant om te weten, is dat deze Masterclasses gepaard gaan met een uitgebreide mogelijkheid tot netwerking.

Op donderdag 21 april kan u in de voormiddag deelnemen aan de Masterclass ”Waste heat valorisation”. In deze Masterclass maakt i-Cleantech Vlaanderen u wegwijs in de mogelijkheden via een aantal voorbeelden rond businessmodellen en innovatieve warmtewisselaars. Want ook vandaag gaan er in de Belgische industrie nog altijd grote hoeveelheden restwarmte verloren: de valorisatie van restwarmte is nog geen topprioriteit. Jammer, want precies daar zit een aanzienlijk besparingspotentieel, ook op zeer korte termijn.

Op donderdag 21 april kan u in de namiddag deelnemen aan de Masterclass ”Future energy solutions”. Tijdens deze Masterclass biedt Smart Grid Flanders u inzicht op de nakende Energy Battle, inclusief business cases van industriële prosumers. In de toekomst wordt het namelijk zaak om zoveel mogelijk energie te gebruiken op de momenten dat er een piekaanbod is. Het onderhoudsteam is het beste geplaatst om na te gaan welke machines tijdens dalmomenten kunnen worden stilgelegd. Wil je als onderhoudstechnicus van vandaag morgen niet uit de boot vallen, dan is een gezonde aandacht voor de evoluties in de energiewereld geen overbodige luxe.

Voor meer informatie en/of inschrijving, ga naar onze website.
! Schrijf u nog snel in voor 08/04 en geniet van €75 korting op een deelnameprijs van €150!

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Easyfairs

Informatie over Easyfairs Easyfairs Nederland maakt onderdeel uit van Easyfairs Group. Deze internationale eventorganisator en beheerder van expohallen staat op de 18e plaats in de lijst van ’s wereld toonaangevende... Lees meer