Mission critical communicatie bij Dow Chemical

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Motorola en Flash Services werkten samen met Dow Chemical aan de installatie van het nieuwe Terrestrial Trunked Radio (TETRA)-netwerk. De combinatie van het Motorola IP Dimetra-netwerk, de online bewaking van het systeem en de directe ondersteuning van Flash Services als zich een probleem voordoet, garandeert dat Dow Chemical voordeel haalt uit een geoptimaliseerd netwerk om een veilige werking van de productielocatie in Terneuzen te garanderen.

De Dow Chemical Company is één van de grootste internationale chemische bedrijven. De producten van Dow worden gebruikt in een groot aantal consumptie en industriële goederen. Dow Terneuzen is uitgegroeid tot de op één na grootste productielocatie van Dow wereldwijd. De werknemers van de locatie van Dow Chemical in Terneuzen communiceerden met elkaar middels een analoog radiosysteem. Omdat dit radiosysteem het einde van zijn levensduur naderde, is Dow Chemical op zoek gegaan naar een nieuw netwerk.

In de nieuwe situatie is er gekozen voor het Dimetra IP Compact-netwerk, gebouwd rond twee MTS4 en MTS1 TETRA-basisstations met 800 MTP850Ex ATEX draagbare radio’s met microfoon-accessoires en 60 MTM5400 TETRA mobiele radio’s.

Kees Deurloo, project manager Dow Chemical: “Onze hoogste prioriteit is het beschermen van onze werknemers, en het betrouwbare TETRA-netwerk, verbonden met de ATEX-radio’s die overal op de locatie gedragen kunnen worden, zorgen ervoor dat onze mensen zijn uitgerust om hun taken op de meest stabiele, efficiënte en veilige manier uit te voeren.”

Geschreven door

Flash Private Mobile Networks

Flash Private Mobile Networks, is een fullservice organisatie voor mobiele communicatie oplossingen. U kunt bij ons terecht voor professionele (ATEX) portofoons en mobilofoons, voor private netwerken of voor aansluitingen op... Lees meer