Nachtelijke haal- en brengservice bij Pirtek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Onderhoud
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Nachtelijke haal- en brengservice bij Pirtek

Sinds augustus 2019 is het centrale magazijn van Pirtek Benelux als eerste binnen de Europese organisatie overgegaan op nachtelijke haal- en brengservice voor de diverse centers. Hierdoor is een snellere bevoorrading mogelijk van de zelfstandige Pirtek Centers elders in het land.

Bij Pirtek Benelux initieerde Nick Knoops met het team “Expeditie & Logistiek” het concept om spoedleveringen ’s nachts te laten afhalen ten behoeve van de Pirtek Centers. Echter ook omgekeerd: leveranciers kunnen nu ook in de nacht aanleveren waardoor de volgende ochtend het magazijn is aangevuld wanneer de eerste medewerker binnenstapt. “Een enorme verkorting in van de levertijden, ” zegt Nick. De eerste praktijkproeven zijn inmiddels succesvol afgesloten en nu is het systeem operationeel. “Daarvoor moest wel eerst wat gebeuren. In de eerste plaats moest een betrouwbare partner worden gevonden die het logistieke deel voor zijn rekening neemt. Hiervoor hebben we goede afspraken gemaakt met Nox Night Time Expres. Zoals de naam doet vermoeden, zijn zij hierin gespecialiseerd.” Bij deze logistieke partner zijn preferred suppliers aangesloten waardoor drop shipment mogelijk is.

Logistieke aanpassingen
“Vervolgens moest logistiek ook het één en ander worden aangepast. Een gecompartimenteerde ruimte werd ingericht waar de chauffeur gedurende een afgebakende tijd én bewegingsruimte zich in het magazijn kan begeven om lading te lossen of op te halen.” Nick wijst op de gescheiden ingang van het pand met eigen alarmsysteem: “Ook de Pirtek Centers hebben een vergelijkbare oplossing; meestal een zelfstandige container box waarvan de nachtleverancier eveneens een sleutel heeft.”

Na sluitingstijd
Ieder Pirtek Center in de Benelux kan nu tot het moment wat voorheen sluitingstijd was (16:30 uur) nog een order plaatsen; deze wordt vervolgens door de avondploeg gereed gezet en is de volgende ochtend op plaats van bestemming. Bijkomstige gunstige situatie is dat er in de nacht minder verkeer op de weg is waardoor de transporten hoegenaamd geen vertraging oplopen.

Gewoon
Pirtek is specialist in mobiele hydrauliekslang vervanging op locatie. Het is voor ons bedrijf dat de claim “binnen 1 uur ter plaatse” blijvend wil waarmaken van groot belang dat niet alleen de monteur ter plaatse is, maar natuurlijk ook zijn gereedschappen en materialen. Voor dit doel is deze service toegevoegd aan de Pirtek dienstverlening

“Bij Pirtek staan drie factoren hoog in het vaandel: snel, betrouwbaar en veilig. Voor onze klanten is dit vaak een verrassende insteek, voor ons is dit eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld.”

Geschreven door

Logo van:Nachtelijke haal- en brengservice bij Pirtek

Pirtek Benelux

Europese marktleider in hydrauliekslangvervanging op locatie. Lees meer