Nieuw kennisplatform van Fluke over energie-efficiëntie

icon.highlightedarticle.dark Opleiding en advies
Laatste wijziging: 9 mei 2023

Een kennisplatform over energie-efficiëntie van Fluke Corporation bundelt de vakkennis en toepassingsexpertise van het bedrijf. De webpagina’s bieden een verzameling van Fluke’s brede scala aan toepassingsadviezen, witboeken, video’s en succesvolle projecten van klanten.

Met meer en meer toepassingen voor handheld instrumenten bieden de webpagina’s van Fluke de praktische informatie waarmee onderhoudsmonteurs en technici de door hen benodigde vaardigheden kunnen ontwikkelen, met links naar seminars en andere trainingsmiddelen.

Verbetering van de energie-efficiëntie kan grote besparingen opleveren
Het platform over energie-efficiëntie wijst lezers de weg voor het opsporen van energieverspilling, wat enorme besparingen kan opleveren. De pagina’s gaan in op de basisprincipes van energie en hoe men energie meet. Ze helpen bij het vaststellen van verspilling in elektrische systemen, productieprocessen en de infrastructuur van gebouwen, en hoe deze verspilling kan worden verholpen. Controlelijsten identificeren de meest voorkomende oorzaken van energieverspilling in elektrische, HVAC-, elektromechanische en persluchtsystemen. Er is een lijst met de top 5 van waarschuwingssignalen die duiden op een verborgen probleem en een verhandeling over het onderzoeken van problemen met de netvoedingskwaliteit en over de gebruikelijke boosdoeners. Dit zal onderhoudsmonteurs en technici helpen zowel energie als tijd te besparen. En als het management op de reeds gerealiseerde exacte besparingen kan worden gewezen, kan dit hen overtuigen te investeren in verdere energiebesparingsmaatregelen.

Fluke’s pagina’s bevatten ook nuttige informatie over instrumenten waarmee energieverspilling kan worden opgespoord: Power Analyzers en Power Loggers, warmtebeeldcamera’s, trillingsmeters en testers en luchtbewakings- en lichtmeters.

Watch article video icon.arrow--dark Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Fluke Nederland BV

Fluke Corporation is wereldmarktleider in de productie, de distributie en het onderhoud van elektronische test- en meetinstrumenten en software. Fluke werd in 1948 opgericht en heeft sindsdien bijgedragen aan de... Lees meer