SAM GUARD®: het nut van een Digital Twin van uw fabriek

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
35 bekeken 29 juni 2022
Article image of: SAM GUARD®: het nut van een Digital Twin van uw fabriek

SAMSON REGELTECHNIEK produceert en levert slimme regelventielen en geautomatiseerde afsluiters. Met SAM GUARD levert SAMSON tegenwoordig ook slimme softwareoplossingen voor de procesindustrie.

SAM GUARD is een “Human Enhanced Predictive Analytics”-oplossing. Deze software houdt uw hele fabriek in de gaten en is 24/7 actief op zoek naar nog niet eerder opgetreden aankomende afwijkingen. Dankzij een vroegtijdige detectie van afwijkingen kan er preventief worden ingegrepen. Dit voorkomt de kostbare gevolgen van escalatie en verbetert de uptime van de plant.

Door efficiënt gebruik te maken van de reeds opgeslagen sensordata – in combinatie met een digitaal model van de plant – weet SAM GUARD precies hoe uw fabriek zich normaal gesproken gedraagt. Het team van SAM GUARD stelt voor een gemiddelde fabriek in circa twee weken tijd het digitale model samen.

Dankzij het digitale plantmodel, Machine Learning en een jaar aan sensordata worden uitsluitend relevante alerts gemeld. Voor een gemiddelde fabriek betekent dit circa drie tot vijf relevante alerts per dag.

Zaken die SAM GUARD vroegtijdig aan kan zien komen:
– Flare events
– Falende sensoren
– Lekkages en emissies
– Inefficiënt werkende warmtewisselaars, energieverlies
– Verstoppingen in leidingen van filters en/of ventielen en pompen
– Afwijkend procesgedrag

Lees verder SAM GUARD icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:SAM GUARD®: het nut van een Digital Twin van uw fabriek

SAMSON REGELTECHNIEK B.V.

SAMSON REGELTECHNIEK adviseert, levert en verricht service aan SAMSON regelventielen en veiligheidsafsluiters voor procesinstallaties in Nederland. Ook bieden wij Industrie 4.0 softwareoplossingen voor het monitoren van regelventielen in een plant. Lees meer