Seminarie : Total Cost of Ownership 21 november 2013

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Seminarie : Total Cost of Ownership 21 november 2013

Life Cycle Costing wordt gebruikt bij het vergelijken van meerdere alternatieve ontwerpen, om te bepalen welke investering de laagste Total Cost of Ownership heeft. Een andere toepassing is het bepalen van het meest optimale moment om uw assets of componenten te vervangen. Langer doorgaan betekent immers dat u minder kapitaalkosten heeft, het kan echter ook betekenen dat uw exploitatiekosten oplopen.

Toch kijken veel bedrijven alleen maar naar de kosten van de initiële investering. Het berekenen van de life cycle cost is immers niet eenvoudig!
Een goede investeringsbeslissing neemt u op basis van de totale kosten van de levensduur van uw installatie.

Aan de hand van een concrete case maakt u kennis met onze methodiek om die kosten vooraf te berekenen en lichten we volgende aspecten toe:
Risicobeheersing
Operationele kost & LEAN
Energie aspecten
Onderhoudskosten

Doelgroep:
Iedereen die betrokken is bij investeringen, operationele kosten, onderhoud, energiebeleid & veiligheid: General manager, Technical & Maintenance manager, Facility & Productie manager, Preventie & Veiligheid.

Geschreven door

Agidens Internationaal NV

Agidens helpt zijn klanten bij het verbeteren van (operationele) processen door middel van gespecialiseerd advies, engineering, automatiseringsoplossingen en onderhoudsdiensten. Agidens richt zich daarbij op de doelmarkten life sciences, food &... Lees meer