Siemens S5-ondersteuning na einde levensduur Simatic s5

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
206 bekeken Laatste wijziging: 9 mei 2023
Article image of: Siemens S5-ondersteuning na  einde levensduur Simatic s5

Op 30 september 2020 bereikt de Siemens Simatic s5 het einde van zijn levensduur. Vanaf die datum zullen bedrijven die op dit geweldige apparaat vertrouwen, alternatieve manieren moeten vinden om het te onderhouden, en te repareren, aangezien de fabrikant niet langer ondersteuning zal bieden.

Maar wat betekent dit voor productielijnen die afhankelijk zijn van de Siemens S5? Siemens stopt met het aanbieden van reserveonderdelen of reparaties op 1 oktober, en laat de hele serie (behalve 6ES5980-0DA11, 6ES5980-0AE11, 6ES5980-0MA11, 6ES5980-0NC11 en 6EW1000-7AA) in de kou staan. Reserveonderdelen zullen moeilijk verkrijgbaar zijn, wat resulteert in aanzienlijke stilstand voor fabrikanten over de hele wereld die op deze componenten vertrouwen. Hoewel veel fabrikanten heel graag Simatic s5-onderdelen zouden blijven gebruiken, ziet het er nu naar uit dat ze geen andere keus hebben dan de dure migratie naar het Simatic s7-assortiment te maken. Of… bestaan er ook andere mogelijkheden?

Het goede nieuws is dat u niet hoeft over te schakelen naar de S7.
We hebben veel klanten die de Simatic s5 willen blijven gebruiken en nemen contact met ons op over twee dingen. Om te beginnen zijn ze bang dat ze geen andere keus hebben dan te upgraden, omdat ze denken dat reserveonderdelen onmogelijk te vinden zijn. Bovendien vertellen ze ons dat Windows XP-ondersteuning niet langer beschikbaar is. Ze hebben het bij het verkeerde eind.

Met de hulp van SupportPoints kunt u uw vertrouwde Simatic s5 blijven gebruiken. Wij kunnen voor uw component en uw softwareproblemen zorgen. Dankzij onze wereldwijde toeleveringsketen en het internationale voorraadbehoud kunnen we binnen slechts één dag in de inbreuk stappen en legacy Siemens S5-componenten voor u kopen via EU-automatisering. Dit is Siemens S5-ondersteuning op zijn best.

Als uw productielijn soepel draait met Simatic s5-onderdelen en u aarzelt om de sprong naar Simatic s7 te maken, neem dan vandaag nog contact met ons op. Een lid van ons team stelt u graag op uw gemak en legt uit hoe we de oude componenten van uw faciliteit kunnen ondersteunen. Wij zijn gespecialiseerd in het assisteren van bedrijven die verouderde systemen willen onderhouden en blijven gebruiken.

Productielijnen over de hele wereld draaien soepel met vertrouwde apparatuur, zelfs als de fabrikanten stoppen met het bieden van ondersteuning. We maken het mogelijk door kennis en expertise te delen en moeilijk te vinden componenten te zoeken. Het resultaat is dat productielijnen geen last hebben van downtime en bedrijven veel tijd en geld besparen. Het is logisch om vast te houden aan goed functionerende legacy-onderdelen.

Als het niet kapot is, waarom zou u het dan repareren?
EU Automation heeft een breed scala aan Simatic s5-componenten op voorraad. Maak gebruik van de Simatic-S5 onderdelenlijst om het juiste artikel te zoeken.

SupportPoints zet Siemens S5-ondersteuning voort en levert de services voor oudere systemen. Wij leveren we ook de kennis en expertise die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw bedrijfsapparatuur ook na de officiële levensduur kan blijven gebruiken.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

SupportPoints

Lees meer